Lecserélnéd a hűtődet?

Erre az öt dologra mindenképp figyelj oda!

Nincs is annál rosszabb, mint amikor a hűtőnk a legnagyobb hőségben adja fel a harcot, hiszen ilyenkor létfontosságú, hogy élelmiszereinket hűvös helyen tároljuk. Ha már megtörtént a baj, és a készülék javítása nem megoldható és nem is kifizetődő, akkor csak egy opciónk maradt: új készülék után kell nézni! Kétségbeesésre semmi ok, ám van néhány szempont, amit mindenképpen szem előtt kell tartanod hűtővásárláskor.

   1. Fogyasztás. A magasra szökő energiaárak miatt muszáj figyelemmel lenned az új készüléked energiafelhasználására. Az ABC betűivel jelölt energiaosztály azt mutatja, mennyire takarékosan működik egy adott termék. Hűtők esetében nem a legegyszerűbb a helyzet, ugyanis jelenleg kevés olyan készülék van, amely a legmagasabb, azaz A, B, illetve C besorolással rendelkezik. A Haier viszont már C energiaosztályú hűtőszekrényt is forgalmaz, amely rengeteg energiát takarít meg: a kalkulációk szerint 49 százalékkal kevesebbet fogyaszt egy F energiaosztályú készülékhez képest. A tény, hogy egy ilyen hűtő megvásárlásával még a környezetet is véded, már csak ráadás!

   2. Garanciaidő. Egy új hűtőszekrény beszerzése nem olcsó mulatság, ezért fontos, hogy olyan terméket válassz magadnak, amely tartós, megbízható, és akár több évtizedig is rendeltetésszerűen működik. A hűtő egyik legfontosabb eleme a kompresszor, így elengedhetetlen megnézni, hány év garanciát vállal érte a gyártó. Ezt ne keverjük össze magára a készülékre nyújtott teljes körű garanciával! Akkor vagy a legnagyobb biztonságban, ha gyártói garanciával rendelkezel. A Haier a hűtőszekrényei kompresszorára 12 év garanciát vállal, sőt, az alap garancia a termék regisztrációjával 5 évre kiterjeszthető.

   3. Kapacitás. Sokszor kihívást jelenthet megfelelő helyet találni az élelmiszereknek a hűtőben, ezért elengedhetetlen, hogy olyan készülékre essen a választásod, amely számtalan tárolási lehetőséget kínál. Vásárláskor át kell gondolni, hány rekeszre és fiókra van szükséged, illetve, hogy mekkora fagyasztó részre. A fiókos alulfagyasztós modellek praktikusabbak, mint hagyományos társaik, és egyszerűbben átláthatók. Amennyiben speciális rekeszekkel is rendelkezik a készülék, akkor nyert ügyed van, ilyenkor ugyanis sokkal jobban ki tudod használni a hűtő kapacitásait. A Switch Zone egyedülálló és flexibilis rekesz például hűtőszekrényként vagy fagyasztóként is működhet!

   4. Egyedi funkciók. A korszerű hűtőszekrények nagy része meglepően sok különleges funkcióval van felvértezve, amelyekkel könnyebbé és élvezetessé teheted a mindennapjaidat. Az innovatív hűtési technológiákon túl olyan opciók is rendelkezésre állnak, mint például az Air Surround, amely biztosítja a levegő lassabb és lágyabb áramlását a hűtőszekrényen belül. Így nem kell attól tartanod, hogy bizonyos részekhez, sarkokhoz nem jut elég hideg levegő. Ennek a funkciónak köszönhetően az élelmiszereid a szokásosnál tovább maradnak frissek. A wifi kapcsolattal rendelkező hűtők esetében ráadásul távolról, applikáció segítségével is tudod szabályozni a készülék hőmérsékletét, és számtalan egyéb, hasznos funkciót is elérhetsz.

   5. Dizájn. A technikai adottságok mellett minden hűtővásárlónak fontos a kinézet is. Csak olyan színű és kialakítású készüléket szerezz be, amelyik illeszkedik a konyhai bútorzatodhoz, így kiegyensúlyozottabb összképet teremthetsz a főzőhelyiségben. A Haier termékei stílusos és egyedi megjelenésűek, időtálló dizájn jellemzi őket, miközben követik a mai trendeket, éppen ezért bármelyik konyhában jól mutatnak. Mi több, megnyerő kialakításukkal a háztartás nélkülözhetetlen darabjai tudnak lenni!