Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon 2023. augusztus 17-20. között

Az 55 éves várossá válási jubileumát ünneplő Siófok színes, ingyenes ünnepi programokat kínál az augusztus 20-i hétvégén!

Koncertek, kenyérszentelés, néptánc gála, kézműves és gasztrovásár vár kicsiket és nagyokat a nyár fővárosában! Az idei évben is Siófok egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti Dísz tér és a megújult Rózsakert ad otthon a Bor és Kenyér Ünnepe rendezvénynek 2023. augusztus 17-20. között. A változatos programok mellett a tér szomszédságában található felújított Rózsakert parkja és különleges szökőkútja nyújt igazi kikapcsolódást. Mint minden évben a kulináris élvezetek ismét fontos szerepet kapnak a fesztivál gasztro - és kézműves vásárán: legyen szó minőségi borkóstolásról, egy hűsítő nyári fröccsborról, vagy frissen sült grillételekről, házi sajtokról, kürtőskalácsról. Emellett egyedi kézműves termékek gazdag választéka várja a látogatókat.

Az ünnepi hétvége bevezetése csütörtök este a legendás filmzenéket felvonultató koncert a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar előadásában, mely igazán impozáns hang és látványvilágot ígér háttérben a Balatonnal és a pompás Rózsakerttel. Míg a kicsik szórakozásáról számos gyerekműsor, kézműves foglalkozás, koncert – Buborék Együttes, Napsugár Együttes - gondoskodik, addig a zenei programkínálatot olyan ikonikus fellépők teszik emlékezetessé, mint Kovács Kati, Péterfy Bori&Love Band, valamint a Lóci játszik zenekar. A folklór kedvelői pedig az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar produkcióját élvezhetik az államalapítás ünnepén.

A tradíciókhoz híven az ünnepi műsor kihagyhatatlan része lesz az egyházi ceremóniával egybekötött kenyérszentelés, valamint a műsor keretein belül idén is kihirdetésre kerül Siófok Város Bora 2024. díj nyertese. A borválasztásra Dél-balatoni Borút, valamit a Füred-Csopaki borvidék délkeleti dűlőinek pincészetei vörös- és fehérbor kategóriában nevezhették boraikat. A nyertes bor kiválasztásában Evans Victoria, magyar bajnok sommelier segítette szakmailag a meghívott vendégeket. A képviselőtestület tagjaiból álló siófoki zsűri munkáját idén is a Hotel Azúr***** és a Mala Garden**** étterem borszakértője, valamint Siófok 2022 évi Siófok Turizmusáért díjasa - Meszes István és a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium képviselője segítette. A nyertes borok a 2024-as évben viselhetik az elismerő Siófok Város Bora címet, melyet a jövő évi siófoki rendezvényeken meg is kóstolhatnak az érdeklődők.

Ünnepeljük együtt az államalapítás ünnepét a Balaton legnépszerűbb városában, a nyár fővárosában: Siófokon!

További részletek a Siófok Guide Facebook oldalán.

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!

Augusztus 17., csütörtök

20.00 óra Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Legendás filmzenék koncert

Augusztus 18., péntek

20.00 óra Kovács Kati

22.00 óra Jeratel Hastánc Stúdió, led hastánc show

Augusztus 19., szombat

10.30 óra Muzsikus Gábi és Barátai, Varázslatos Hangszerek

15.00 óra X-Press Tánc és Sportegyesület, látványtánc előadás

15.30 óra C&M Dance Studio, versenytánc bemutató

17.00 óra Buborék Együttes, Buborék Berci kalandjai

19.30 óra Péterfy Bori & Love Band

21.00 óra DJ Csucsu, Nyári sláger mix

Augusztus 20., vasárnap

  10.30 óra Napsugár Együttes, Süss fel nap!

  13.00 óra Mon Amie esküvői ruhaszalon bemutatója

  14.30 óra Happiness Tánc és Sportegyesület produkció

  16.30 óra Kenyérszentelés

  17.30 óra Balaton Táncegyüttes

  19.30 óra Lóci játszik

  21.00 Ünnepi fényben a Rózsakert szökőkút

Állandó program: Kézműves vásár, gasztro kínálat

Szombat és vasárnap, 10.00 - 18.00 óra

Levendula Játszóház és Alkotóműhely – kreatív foglalkozás, népi játszóház

A rendezvény ingyenes!

Hirdetés