Olaszország ízei az őszi Food Truck Show-n a Kincsem Parkban

2023. szeptember 1-3. között újra a guruló gasztronómia nagyágyúi népesítik be a Kincsem Parkot!

Az őszi Street Food Show-n a hagyományokhoz híven egy vendégország kultúrájában is elmerülhetnek az érdeklődők az agár- és lóversenyprogramokon kívül.

Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. A kiadós tésztaételektől az ikonikus pizzákig minden a legjobb alapanyagok harmóniájáról szól, így a Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show-n a szervezők szeretnének minél többet bemutatni a kilátogatóknak az olasz gasztronómiából. A finomabbnál finomabb ételek mellett zenei programok, különböző előadások és piac is várja a vendégeket, mind-mind olasz tematikában.

Lázár Chef közreműködésével megrendezik a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot, ahol Magyarország legfinomabb és legszebb pizzáit keresik. A hagyományokhoz híven idén is minden truck készül egy olasz ízvilágú étellel vagy itallal, amelyeket egységes áron, kóstoló formában lehet kipróbálni, és a közönség szavazni is tud majd a kedvenceire.

„A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon” – mondta Lázár Chef. – „Versenyek nélkül nincs fejlődés, ez a vendéglátás egészére és természetesen a pizzakészítész művészetére is értendő. Hálás vagyok, hogy összefogott a szakma, és újabb lehetőségeket tudtunk biztosítani a fiatal, feltörekvő pizzaiolok számára is.”

A rendezvény ezúttal is odafigyel arra, hogy a lehető legkisebbre csökkentse ökológiai lábnyomát.

„Az előremutató és fenntartható vendéglátás nagyon fontos számunkra, így rendezvényeink 100%-ban környezettudatosak. A beguruló kocsik mindegyike kizárólag lebomló eszközöket használ a csomagoláshoz és tálaláshoz, melyeket a Doremi Today biztosít számukra.” – mondta el Horváth Zoltán a Food Truck Show ötletgazdája.