Szeptember elsején Balatonfüreden ünneplik az első hazai női vitorlázó világbajnoki címet

Érdi Máriát és a Vadnai-testvéreket ünneplik szeptember elsején Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban.

Érdi Mária a hágai világbajnokságról aranyéremmel tért haza, így megszerezve hazánknak az első női világbajnoki címet és elhozva a 2024-es olimpiai kvótát. A Vadnai-testvérek közül Jonatán szintén az ötkarikás játétékokra szóló biztos belépővel érkezett haza Hollandiából.

2023. augusztus 20-án délután vitorlástörténelmet írt Érdi Mária olimpikon, aki a hágai világbajnokságon ILCA 6 hajóosztályban első helyen végzett, ezzel – Magyarországon nőként először - megszerezte a világbajnoki címet. Emellett a 2024-es párizsi olimpiára szóló kvótát is magáénak tudhatja.

Vadnai Jonatán ILCA 7 hajóosztályban versenyzett Hollandiában, és ugyancsak bebiztosította indulását a jövő évi ötkarikás játékokon.

A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében szeptember 1-jén pénteken, Balatonfüreden ünneplik legújabb világbajnokunkat, valamint olimpikonjainkat.

A köszöntőbeszédek után az érdeklődők kerekasztal-beszélgetést hallhatnak a versenyzőkkel a közönség bevonásával, felelevenítik a világbajnoki címet adó, valamint kvótaszerző verseny legizgalmasabb pillanatait, továbbá mesélnek az előttük álló feladatokról is.

Az este folyamán Érdi Mári megmutatja VB aranyérmét, valamint lehetőség nyílik közös fotózásra is.

Tervezett program:

            17:30 – Érkezés - Érdi Mária világbajnok, Vadnai Jonatán és Vadnai Benjamin fogadása

            18:00 – Megnyitóünnepség, köszöntőbeszédek

            18:15 – 19:00 – Kerekasztal-beszélgetés

            19:00 – 19:30 – Közös fotózás, kötetlen beszélgetés

            19:30 – Pezsgős fogadás

Érdi Mári - Világbajnok magyar vitorlásversenyző

1998-ban született, a sportággal a Tihanyi Hajós Egyletben ismerkedett meg, majd a versenyvitorlázást a Balatonfüredi Yacht Clubban 2012-ben kezdte, jelenleg az MVM SC tagja. Első jelentős nemzetközi eredménye a 2013-as balatonfüredi Laser 4.7-es világ- és Európa-bajnokság 5. helyezése volt. Többszörös korosztályos világ és Európa-bajnok. Részt vett a 2016-os olimpián Rio de Janieroban és a Laser Radial osztályban futamgyőzelemmel a 14. helyen végzett. A tokiói kvótát a 2018-ban a dániai Aarhusban az összevont World Sailing világbajnokság 8. helyezésével szerezte meg. 2019. augusztusában Enoshimaban az előolimpián a harmadik helyezést érte el. A tokiói olimpián Laser Radial osztályban a 13. helyen végzett. 2023. márciusában bronzérmes lett az andorrai Európa-bajnokságon. Augusztusban Hágában a 2024-es olimpiai kvóta mellett világbajnoki címet szerzett.

Hirdetés