Zenében szabadon - Sugarloaf klasszikusra hangolva

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának és a Sugarloaf Együttes közös koncertje.

Igazi kulturális csemegével kezdődik a szezon a Várkert Bazár rendezvénytermében. A 28 éve alakult Sugarloaf, és a 170. jubileumát ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara a klasszikus zenekari hangzást, és a számtalan díjjal elismert, minőségi rock zenét ötvözi a szeptember 10-ei koncerten. A Sugarloaf Együttes évek óta dédelgetett álma volt, hogy dalaik egy 60 fős szimfonikus zenekarra átírva, a több száz év alatt kialakult klasszikus zenében megszokott változatos hangzásvilággal szólaljanak meg.

A koncerten a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara önállóan is ad ízelítőt az operák világából. A Carmen jól ismert romantikus dallamait még maga a szerző, Georges Bizet dolgozta át szvit formában szimfonikus zenekarra a mű népszerűségét látva. A "best of Carmen" válogatás után a zenekar élén Muri Enikő varázslatos hangjával egy különleges zenei mix formájában csendülnek fel a Sugarloaf szerelmes dallamai. A koncert második felében összeolvad a könnyű- és a komolyzene hangzásvilága, Szűcs Norbert szimfonikus zenekarra való áthangszerelésének jóvoltából újraszínezve élvezhetjük a Sugarloaf legismertebb slágereit, többek között például a Hajnalig még van időt, a Fekete fehéret, a Hunny Bunnyt vagy éppen a Dolce vitát.

Slágerekből tehát nem lesz hiány ezen a varázslatos estén, ahol találkozik a klasszikus- és a könnyűzene, és igazi crossover kavalkádon keresztül pazar zenei csemegét kínálunk mindkét műfaj szerelmeseinek. Carmen, romantika, szerelem, örökzöld slágerek, egyedi hangzásvilág - csak ennyit kínál a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Sugarloaf szeptember 10-én a Várkert Bazár rendezvénytermében!

Vezényel: Werner Gábor

Szimfonikus hangszerelés: Szűcs Norbert

Közreműködik a Sugarloaf Zenekar:

Muri Enikő - Ének

Tóth Szabi - Gitár

Miklós Milán - Basszusgitár

Tuboly Roland - Dob

Váradi István - Harsona

Görög Dániel - Trombita

valamint a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

2023. szeptember 10., vasárnap, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

Hirdetés