Háromszáz rászoruló gyermek iskolakezdését könnyíti meg a PENNY a Magyar Vöröskereszt segítségév

Ismét összefogott a PENNY és a Magyar Vöröskereszt: ezúttal az iskolakezdésben segítenek hátrányos helyzetű gyermekeknek és családjaiknak.

Az üzletlánc jóvoltából és a szervezet közreműködésével így összesen háromszáz gyermek ülhet be az iskolapadba olyan felszereléssel, amelyhez egyébként nem lett volna lehetősége hozzájutni.

A vállalat által biztosított adományokat a Magyar Vöröskereszt három helyi szervezete osztja tovább Heves és Nógrád vármegyében, valamint Budapesten. Az adománycsomagokat főként általános iskolás gyermekeknek állították össze, tartalmuk pedig igen változatos: tolltartót, füzetet, címkét, gyurmát és vízfestéket is találhatnak benne a kisdiákok. Az adományok célba juttatása egészen szeptember végéig tart.

„A PENNY számára kezdetektől fogva kiemelten fontos a jó ügyek támogatása, így igyekszünk a lehető legtöbb alkalmat megragadni, hogy segíthessünk azoknak, akiknek a leginkább szüksége van rá. Az eddigi sikeres együttműködéseinket követően újra összefogtunk a Magyar Vöröskereszttel, és nagyon büszkék vagyunk, hogy ezzel az akcióval összesen háromszáz olyan gyermek iskolakezdésében segíthetünk, akiknek egyébként nem lett volna lehetősége hozzájutni ezekhez a termékekhez” – nyilatkozta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

„Szociális szakmai szempontból a legjelentősebb az, hogy az ilyen termékek méltóságot adnak a gyermekeknek, hiszen így ők sem különböznek azoktól a társaiktól, akik szülei meg tudták venni az aktuális mesefigurás táskát, tolltartót. Nem maradnak ki a korosztályuk aktuális trendjeiből, ami fontos ahhoz, hogy beszélgetni, kapcsolódni tudjanak egymáshoz, iskolai barátságok szülessenek” – tette hozzá Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt országos szociális szakmai vezetője.

Hirdetés