Ha csak egyetlen helyre mennél az őszi szünetben, de mégis sok élményre vágysz

Turistacsalogató spéciség Pécsről.

Aligha van Magyarországon még egy olyan helyszín, ahol annyi látnivaló, élmény, játék és program várja a kikapcsolódni vágyókat, mint a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben!

Világszínvonalú kerámia kiállítások, korabeli idegenvezetések, kerámiafestés, szabadtéri szabadulószoba, VR Univerzum, Planetárium, koncertek és egy idilli szálláshely biztosítja, hogy az őszi szünetben az egész család jól érezze magát! Több napnyi program egyetlen helyszínen, hogy a pihenés- és az élményfaktort is kimaxolhassátok!

A Zsolnay Kulturális Negyed ajánlata az őszi szünetre (október 28. – november 5.):

Must-see kiállítások

- A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény: a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-kollekciója, amely azokat is garantáltan lenyűgözi, akik nem rajonganak a kerámiákért!

- Zsolnay Mauzóleum: a rejtélyekben és titkokban bővelkedő sírhelyet a „pécsi Pantheonnak” is nevezik.

- Látványmanufaktúra: bepillantás a kulisszák mögé, avagy hogyan készülnek ma a Zsolnay-kerámiák?

- Rózsaszín Kiállítás: rózsaszín varázsvilág, ahol kizárólag pink színű Zsolnay tárgyak kaptak helyet!

- Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás: a világhírűvé vált gyáralapító család kalandos életútja.

Játékok és élmények a természettudományok világából

- VR Univerzum: (lásd fotó) tedd fel a VR szemüveget és fénykardozz Darth Vaderrel, vegyél részt az az első Holdra szálláson Neil Armstronggal vagy találkozz dínókkal! Több mint 40-féle játékprogramból választhatsz!

- Planetárium: a vetítéseket a csillagászok élőszavas, lebilincselő előadásai teszik teljessé.

- Labor – Interaktív Varázstér: a „pécsi Csodák palotája”, izgalmas természettudományos játékokkal.

- Varázsóra: látványos és humoros kísérletek és bemutatók a fizika világából.

Tematikus vezetett séták

- A Zsolnay lányok titkai: Korhű ruhába öltözött idegenvezetőink bemutatják a Zsolnay lányok, Júlia és Teréz életútján keresztül a híres Zsolnay-sztorit.

- Az eozin nyomában: Megismerhetjük élőben, hogy hogyan készülnek a híres eozintermékek a Zsolnay Látványmanufaktúrában.

- A Zsolnay Mauzóleum titkai: A Zsolnay-család nyughelye a Zsolnay-gyár melletti dombon eredeti pompájában, megújulva várja mindazokat, akik az eozin titkát keresik.

- Felfedező séta a Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjteményben: a legrangosabb Zsolnay-kiállításról és a kerámiatárgyakhoz köthető történetekről mesél idegenvezetőnk. 

Zsolnay Vendégház

Szállás az ország egyik legszebb környezetében! A Vendégházban a Zsolnay-díszeken visszaköszön a Zsolnay Negyed kifinomult eleganciája, amely a pihentető kényelemhez szükséges modern funkciókkal párosul. Töltődj fel nyugodt környezetben, mégis karnyújtásnyira a legjelentősebb látnivalóktól!

Szabadtéri szabadulójáték

A gyáralapító Zsolnay Vilmos bőrébe bújva játszhattok, csupán egy okostelefon segítségével! A Zsolnay Negyed kertjében kialakított pályán az ötletes feladatok megoldásával a résztvevők lépésről lépésre haladva megismerhetik a Zsolnay-gyár történetét, miközben bejárják a Negyed legszebb részeit.

Kreatív foglalkozások: Kerámiafestés és csempehajtogatás

A kerámiafestő workshopon saját csempét, medált vagy hűtőmágnest festhetsz, amit azonnal magaddal is vihetsz. A csempehajtogatás foglalkozáson pedig gyönyörű, Zsolnay csempe-ihlette képeslapokat hajtogathatsz profi segítő támogatásával.

Koncert: Aranyakkord Kiss Tibivel!

A Quimby-ből jól ismert Kiss Tibi és zenésztársai Pécsre érkeznek november 22-én! Az Aranyakkord egy szobazene hangulatú koncert, ami egyszerre pszichedelikus-akusztikus, Rock’n’Roll-os, romantikus és éterien csilingelős.

Nyitvatartás: Az őszi szünet alatt hétfőtől vasárnapig 10.00–18.00-ig. Ünnepnapok: október 23-án és október 30-án nyitva vagyunk, november 1-jén zárva!

Részletek itt.