Sopianae ős(z)i öröksége

Pécs egyik legnevezetesebb látnivalója, a Cella Septichora Látogatóközpont az őszi szünetben különleges programokkal várja a látogatókat.

November 2-án a résztvevők utazást tehetnek az időben és a történelemben; november 5-én gyerekek tartanak gyerekeknek ingyenes tárlatvezetést; míg péntekenként sejtelmes fejlámpás séták indulnak az ókeresztény sírkamrák között!

November 2. 13:00-17:00 óra között:

   Római viselet

Ismerkedj meg a korabeli női és férfi ruházattal, a mindennapi élet eseményeihez kapcsolódó viseleti szokásokkal, kiegészítőkkel és ékszerekkel! Öltözz be szenátornak, vagy próbáld fel egy igazi római legionárius felszereléseit és örökítsd meg a pillanatot a fotósarokban!

   Római társasjátékok

Több klasszikus társasjáték is fennmaradt az ókorból, melyek igazán szórakoztatóak, némelyikük azonban igazi fejtörést, gondolkodást, vagy ügyességet igényelt. Itt az alkalom, hogy kihívd barátaidat, családtagjaidat egy játékra!

   Kézműves műhely

Fedezd fel kreatív oldaladat kézműves műhelyünkben, ahol a korszak ihlette gyöngyfigurákat készíthetsz. Készíts emlékeket, és vidd haza magaddal a történelem egy darabját! 

November 5. 11:00 és 13:00 órakor:

   A Cella Septichora gyerekszemmel

Gyertek és nézzétek meg Ti is mi rejlik a Szent István téri üvegtető alatt. Milyen emlékeket őrzünk 1600 éve a római korból, az egykori Sopianae életéből? Most kivételesen gyerekek mesélnek gyerekeknek és kisgyerekes családoknak egy vezetett séta keretében. A programot 7-14 éves korig ajánljuk. A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt igényel, amit a címen lehet megtenni.

November 3., 10., 17:00 órakor:

   Éjszakai Tárlatjárat

Sötétben, csupán egy fejlámpa fényével fedezhető fel a pécsi ókeresztény temető föld alatti labirintusában az ókori sírkamrák misztikus világa!

Részletek itt.

Hirdetés