2. Mini ARC kiállítás – Miskolc

Vándortárlat az előző ARC kiállítások képeiből.

2023. október 31-én Miskolcon bemutatkozott a 2. Mini ARC kiállítás. A vándortárlaton egy válogatás tekinthető meg az elmúlt évek ARC kiállításainak képeiből. Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás több mint 20 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, a mai magyar társadalomról vagy a bolygó dolgairól.

A 2. Mini ARC kiállítás célja, hogy Budapesten kívül, városról városra járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreativitásra sarkalljon és szabaddá tegyen. A vándortárlat második helyszíne Miskolc, ahol az elmúlt 7 év 94 alkotásának kicsinyített változatával, egy terepasztal jellegű installáción, fedett térben találkozhatnak a képnézegetők.

A 2. Mini ARC – Miskolc kiállítást Varga Andrea alpolgármester, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatától, Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója, szervezője és Farkas Bálint a megvalósítást támogató Civilizáció kommunikációs koordinátora nyitotta meg. A megnyitón felléptek a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány diákjai, akiket Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze készített fel. Előadásukban a 2. Mini ARC kiállítás – Miskolc egyes képeire reflektáltak. A megnyitó után Bakos Gábor tartott ingyenes tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A kiállítás megtekinthető: 2023. október 31. - november 30., Miskolc Megyei Jogú Város – Polgármesteri Hivatalának aulájában (3525 Miskolc, Városház tér 8.), belépés a Hunyadi utca 2. számnál található főbejáraton.

A belépés ingyenes.

A tárlat hétköznaponként 7.30-18.00 és hétvégenként 7.30-12.00 között látogatható.

A szervezők várják további befogadó terek, intézmények érdeklődését is, hogy a vándortárlat másokhoz is eljusson.

A Facebook esemény itt érhető el. A kiállítás szervezője az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.

A kiállítás a Civilizáció koalíció támogatásával valósult meg. A tárlat miskolci bemutatását a Miskolc Megyei Jogú Város – Polgármesteri Hivatala tette lehetővé.

Az installációt a Paradigma Ariadné tervezte és Smiló László kivitelezte.

A grafikai munkákat a Relatív Reklámügynökség végezte.

Hirdetés