Ezüstbojtár

Bővített kiadás – új digitális tartalommal.

A János vitéz megjelenésének 175-ik évfordulója kapcsán merült fel Jantyik Zsolt író, zeneszerző énekesben, hogy – tisztelegve a halhatatlan Petőfi Sándor előtt – megírja az Ezüstbojtárt, a modern János vitéz történetét, az „útkeresés könyvét”.

Ez az alkotás két fiatal, Jancsi és Iluska története ebben a széttöredezett, XX. században gyökerező, mindig jelen idejű jövőben.

Megmaradhat-e itt és így a nagybetűs Szerelem? Milyen is ma fiatalnak lenni?

Létezhet-e mégis - s ha igen, vajon hogyan érhető el - a Boldogság, az örök emberi értékeken alapuló Teljes Értékű Élet, melyre mindannyian vágyunk?

A történetet izgalmas történelmi-társadalmi dimenzióba helyezi a dilemma: ha egy árva gyermek a ’gazdagék kukoricásában’ születik meg 1989-ben, akkor napjainkban - harmincegynéhány évesen – eljuthat-e vajon Tündérországba, és ha igen, miképpen?

Jantyik Zsolt ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Petőfi Sándor születésének 200-ik évfordulóján az Ezüstbojtárban.

Mára a könyv bővített kiadása digitális tartalommal is gazdagodott, amelyben beszélgetést nézhetünk Jankovics Marcellel az ő János vitéz rajzfilmjéről, valamint részleteket láthatunk az Ezüstbojtárból készült zenés színmű Nemzeti Színházban tartott bemutatójáról. Ízelítőt kaphatunk további zenei és képi anyagokból is, melyeket az Ezüstbojtárhoz írt a szerző és testvére, valamint a PG Csoport zenekar. Az „Ezüstbojtár”-ból zenés színpadi darab is született, amely immár túl van a 30-ik előadásán is. Több ezren láthatták már szerte a Kárpát-medencében, határon innen és túl.

A sok humorral és szeretettel fűszerezett, immár digitális tartalommal kibővített kötetet jó szívvel ajánljuk mindenkinek tartalmas és értékes időtöltésként! A kötet megjelenését a Magyar Kultúra Alapítvány támogatta.