Matthew McConaughey: Attól még

Az Oscar-díjas színész és New York Times #1 bestsellerszerző első képeskönyve.

„Többgyermekes apa vagyok, rengeteg gyerekvers- és dalkezdemény kering a fejemben, egy éjszaka pedig valamit olyasmit álmodtam, leginkább egy egyszerű és derűs Bob Dylan-dalhoz vagy Dylan-raphez hasonlított” – nyilatkozta az rtl.hu-nak Matthew McConaughey megjelenő mesekönyve, az Attól még kapcsán. A szerző saját állítása szerint rengeteg rím keringett a fejében alkotás közben, ezek közül kellett kiválasztani azt a 30-40-et, mely segíti a szülők és gyerekek közötti párbeszédet. Íráskor a nyolcéves Matthew-hoz kellett visszatérnie, és felidéznie akkori önmagát. A dolog láthatóan jól sikerült, mert a végeredmény egy olyan mesekönyv lett, mely a család kisebbjeinek és nagyobbjainak is sok mindent mond el a világról, főként arról, hogy az életben sokszor nincsenek egyértelmű válaszok, tiszta helyzetek, nehézségek és ellentmondások nélkül viszont nem lehetünk önmagunk. A humoros, lényeglátó verssorok Tóth Krisztina gyönyörű, költői tolmácsolásában kerülnek a magyar olvasók elé, melyeket a nemzetközileg elismert grafikus, Renée Kurilla illusztrációi keltenek életre. A csodás kivitelezésű, keménytáblás, védőborítós kötet igazi éke lehet a karácsonynak, és még szebbé varázsolja a közös ünneplést. Önbizalmat, örömet adó kötet, mely azt sugallja, a boldogságot és kiegyensúlyozottságot senki nem veheti el tőled: „Attól még, hogy eléd álltak, nem foghatják el a napot.” Az élet pedig attól lesz egyszerű, ha rájövünk, milyen bonyolult és összetett.

     „Attól még, hogy eléd álltak, nem foghatják el a napot.

     Attól még, hogy pórul jártam, én igenis ügyes vagyok.” (Idézet a kötetből)

Veled előfordult már, hogy aggódtál, de egyszerre izgatottnak érezted magad? Előfordult, hogy megbántottak, mégis megbocsátottál? Volt már, hogy azt gondoltad, egy kérdésre nem csak egy helyes válasz van? Ez azért van, mert az élet tele van ellentmondásokkal. És éppen ezektől leszünk azok, akik valójában vagyunk. Matthew McConaughey, az Oscar-díjas színész és New York Times #1 bestsellerszerző humora és éleslátása azonnal felismerhető – ezt a könyvet is áthatja. Lélekkel teli és lenyűgöző leckék sorakoznak ezeken az oldalakon, amelyekből kicsik és nagyok egyaránt tanulhatnak. Erővel töltenek el bennünket, és igazi ünneppé teszik az élet minden egyes napját, hiszen ráébredünk: mindannyian tele vagyunk lehetőségekkel, amelyeket valóra válthatunk. (Fülszöveg)

Matthew McConaughey Oscar-díjas színész és a Zöldlámpa című New York Times #1 bestseller szerzője. Ő jegyzi a Zöldlámpa – A te naplód, a te utad című inspirációs kísérőkiadványt is, amelybe az olvasók beleírhatják, hogyan érzik magukat, mi történt velük, miről álmodoznak. Feleségével, Camilával megalapította a just keep livin Alapítványt, amely középiskolás korú gyerekeket segít a tanulásban és az érvényesülésben azáltal, hogy aktív életvitelre és egészséges választásokra ösztönzi őket. A texasi Austinban él három gyerekével és feleségével.

     „Attól még, hogy belevágtam,

     nem biztos, hogy készen álltam.

     Attól még, hogy kicsit remeg,

     meg fog tartani a lábam.” (Idézet a kötetből)

Megjelenés: november 22.

Fordította: Tóth Krisztina

Eredeti cím: Just Because

Keménytáblás, védőborítós, 32 oldal