Aircove: VPN router a csúcsfokon

Kivel ne fordult volna elő, hogy egy streaming szolgáltatónál meg szeretett volna nézni egy filmet, ami éppen Magyarországról nem elérhető. Ekkor szoktunk keresni valamilyen VPN szolgáltatót, amin keresztül hátha elérhetővé válik az adott tartalom. Csakhogy a TV-nk nem kezel semmiféle VPN szolgáltatót, így kénytelenek vagyunk laptopon megnézni azt. Szerencsére erre - és sok más problémára - találta ki az ExpressVPN az Aircove routert.

Az Aircove egy speciális szoftverrel telepített router, ami képes kihasználni az ExpressVPN által nyújtott előnyöket. De mielőtt rátérnénk ezekre ejtsünk pár szót a beüzemelésről. Az ExpressVPN mérnökei ugyanis nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy egy kimondottan felhasználóbarát eszközt hozzanak létre. Ilyen könnyen beállítható routerrel még nem találkoztam. A mobiltelefonomról mindössze pár kattintással be tudtam üzemelni az eszközt. Előszőr összekapcsolódott az ExpressVPN-nel, majd frissítette a szoftvert, végül megkérdezte a WiFi nevét és máris használhattam az eszközt. Ezt tényleg bárki meg tudja csinálni.

VPN a csúcsfokon

Az Aircove képes egyszerre 5 VPN lokációra egyszerre csatlakozni, amit eszközökhöz társíthatunk. Például megadhatjuk, hogy a TV-ink amerikai VPN-re csatlakozzanak, a telefonjaink a magyarra, míg a munkahelyi eszközeink az angol VPN-n szolgáltatást vegyék igénybe. Az eszközöket bármikor egy egyszerű mozdulattal át tudjuk rakni egyik lokációból a másikba. Nem kell semmiféle különösebb technikai ismerettel rendelkeznünk, hogy ezentúl elérhessük a más országokban elérhető streaming tartalmakat.

Biztonság

A VPN már rég nem csak a streaming tartalmak elérhetéséről szól, a biztonságra mára már az egyik legnagyobb előnye a VPN szolgáltatásoknak. A Threat Manager-nek köszönhetően például automatikusan védve vagyunk harmadik féltől származó nyomkövetőktől. Az Aircove továbbá kiszűri a reklámok többségét így sokkal kevesebb reklámmal találkozunk böngészés közben. A szülői beállítások révén szabályozhatjuk, hogy a gyerekek milyen tartalmakhoz férnek hozzá.

Teljesítmény

Az Aircove a legújabb WiFi 6-os technológiával rendelkezik, ami képes 1200 Mbps-es sebességre. 4 darab nagy teljesítményű antennájának köszönhetően akár egy 150 m2-es lakást is képes lefedni.

Az Aircode 30 nap ingyenes ExpressVPN-el érkezik, így plusz költségek nélkül egyből használatba tudjuk is venni. Bár nem egy olcsó eszközről van szó a szolgáltatások amiket elérhetünk bőven megérik az árát. Magyarországon az Amazon-on keresztül érhető el a termék.