Magyar Vöröskereszt: Töltsük meg együtt ajándékkal minél több gyerek karácsonyi zokniját

Az adományokat a Múzeumkertben várják.

A Magyar Vöröskereszt Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtésének sajtótájékoztatóját Hammerstein Judit mb. főigazgató, Magyar Nemzeti Múzeum, Buncsik Ildikó igazgató, Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete, és dr. Mikecz Péter Magyar Posta marketingkommunikációs főigazgatója tartotta Nemcsák Károly Jászai Mari díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatójának moderálásával.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete december 8. és 21. között két héten át Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtés címmel jótékonysági akciót szervez a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében és a társult budapesti iskolákban. A gyűjtés célja, hogy segítsen enyhíteni azoknak a terhein, akiknek az ünnepi időszakban különösen nagy szükségük van a támogatásra. A kezdeményezéshez gyűjtőpontként is lehet csatlakozni. Az adományok, tartós élelmiszerek és a játékok elszállításában a Magyar Posta segédkezik.

Az Óriás Zokniba elsősorban használt, de még jó állapotú játékokat, valamint édességet, tartós élelmiszert és tisztálkodószereket várnak minden hétköznap 12 órától 18 óráig, hétvégenként 10-től 19 óráig a Múzeumkertben (1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.)

A Múzeumkert mellett minden nap két további helyszínen, külső kerületekben is lehetőség lesz az adományok leadására. A gyűjtőpontokról Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtés weboldalán lehet tájékozódni.

A beérkező adományokból összeállított csomagokat a karitatív szervezet területi szervezeteinek közreműködésével juttatják el a segítségre szoruló budapesti nagycsaládosoknak, egyedülállóknak, időseknek és szociális intézmények lakóinak.

A Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtést a Magyar Vöröskereszt munkatársai mellett közel 200 önkéntes segíti. Kiemelt támogató partnerek a Magyar Nemzeti Múzeum, a VMLY&R kreatív ügynökség és a Magyar Posta.