A francia Johnny English visszatér - Eszeveszett küldetés

2020-ban a 30 nap maximum (30 jours max) az év francia vígjátéka lett. Most megérkezett a folytatás, a  3 jours max.

Rayane (Tarek Boudali), a kétbalkezes rendőr, aki engem Johnny Englishre emlékeztet, mert valahogy mindig balul sülnek el az akciói, ezúttal a francia titkosszolgálathoz szeretne jelentkezni (micsoda párhuzam még ez is…). Főhősünk, azonban, ahogy rendőrként sem, itt sem remekel, a kollégái utálják, a főnök ki akarja rúgni. Ekkor azonban nagymamáját, aki Mexikóban forgat, elrabolják és 2 különleges smaragdot követelnek, váltságdíjul, amit profiknak is nehéz megszerezni, hát még egy ilyen balféknek. Ráadásul csak 3 nap áll rendelkezésére.

Hogy megmentsék a nagyit, újra összeáll az előző részból már jól ismert dream team, Rayane, Rayane barátnője Stéphanie (Vanessa Guide), a magát szuperzsarunak képzelő Tony (Philippe Lacheau) és imádója Pierre (Julien Arruti). Irány Abu Dhabi, hogy begyűjtsék az első smaragdot majd Mexikó, hogy megszerezzék a másikat és megmentsék a nagyit.

Az utóbbi idők egyik legjobb vígjátéka, jó poénokkal, rengeteg helyzetkomikummal, jó karakterekkel, látványos jelenetekkel. Bevallom, a korábbi részt nem ismertem, de a film így is tökéletesen élvezhető volt. Azóta pótoltam a hiányosságom és megnéztem az első részt és azt kell mondanom a 2. rész még jobb mint az első.

Ha szereted a vígjátékokat, a zsarus filmeket, az akciót és a kalandfilmeket, akkor ez neked való film.

Adatlap: https://cseppek.hu/video/22710eszeveszett-kuldetes