Hogyan ne legyünk másnaposak a szilveszteri pezsgőtől?

Szilveszter után különösen aktuális lehet a téma: mit tegyünk, ha macskajajjal kelünk szilveszter másnapján?

Fejfájás, hányinger, szédülés mind-mind a másnaposság kellemetlen tünetei lehetnek. Szájhagyomány útján rengeteg recept kering, amire megesküsznek, a benne hívők. Ezekkel az a baj, hogy a legtöbb nem segít a macskajaj ellen, sőt egyik-másik még ront is a helyzeten. A jó hír az, hogy a társasági életben tapasztalt Zichy Anikó grófné, aki saját pezsgőmanufaktúrával is rendelkezik, megosztja titkait arról, hogyan élvezhetjük a pezsgőt anélkül, hogy másnap reggel fejfájással ébrednénk.

A legfontosabb: Igyál kétszer annyi vizet, mint pezsgőt!

A grófné hangsúlyozza a hidratáció fontosságát. A pezsgő fogyasztása közben ne hanyagoljuk el a vizet. Igyunk kétszer annyi vizet, ami nem tartalmaz cukrot, minden pohár pezsgő után, hogy segítsünk megelőzni a kiszáradást, ami a másnaposság egyik fő okozója.

Igyunk minőségi pezsgőt!

Válasszunk minőségi pezsgőt, melynek alacsonyabb a cukor és a kén tartalma. Az olcsó, tömegtermelésű pezsgők gyakran tartalmaznak több cukrot és adalékanyagot, amelyek hozzájárulhatnak a másnapossághoz.

Együnk mielőtt pezsgőzni kezdenénk!

Zichy Anikó grófné egyik alapszabálya, hogy ne igyunk pezsgőt üres gyomorra. Készítsünk elő könnyű, tápláló falatokat, például sajtot, sonkát, vagy gyümölcsöt, hogy lassítsuk az alkohol felszívódását, és megelőzzük a túlzott italfogyasztást.

Törekedjünk a mértékletes fogyasztásra

Ne ejtsen rabul a pezsgő mámora, figyeljünk a mértékletességre. A grófné szerint a kulcs a lassú és élvezetes fogyasztás, hogy ne terheljük meg szervezetünket hirtelen nagy mennyiségű alkohollal. Igazából, ha nem gyorsan iszunk, akkor biztosan elkerüljük a másnaposságot.

Gondoskodjunk magunkról utólag is

Miután élveztük a pezsgőt, fogyasszunk gyógynövényteát, továbbá együnk olyan ételeket, amelyek segítenek helyreállítani a szervezetünket, például friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Zichy Anikó, a Zichy Anna Brut Nature pezsgő tulajdonosa szavai alapján egy kiegyensúlyozott és tudatos megközelítéssel élvezhetjük a pezsgőt, anélkül, hogy másnapossá válnánk. Az ő tapasztalatai és ajánlásai segíthetnek abban, hogy az ünnepek vagy különleges események emlékei kellemesek és fájdalommentesek legyenek. (fotó Zichy-birtok)