Suttogó föld

Kurátori záró tárlatvezetéssel búcsúzik a Suttogó föld – A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben című kiállítás

Január 7-ig lehet megtekinteni a Suttogó föld – A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben című kiállítást a Néprajzi Múzeumban.

A január 4-i zárórendezvény keretében a 6. Jeruzsálemi Biennálé tematikus kiállítási programjának Magyarországon megrendezett szolidaritási tárlatán a kiállítás rendezője és egyik magyar kurátora, iski Kocsis Tibor vezeti végig az érdeklődőket.

A 2023. december 7-én Budapesten megnyílt szolidaritási kiállítás a biennálé tárlatainak egyikét, a Nof-Nof-Nof – Tájkép a kortárs izraeli festészetben című kiállítást látja vendégül 2024. január 7-ig a Néprajzi Múzeum első emeleti kiállítótermében. A három izraeli és két magyar kurátor – Nechemia Boaz, Ofer Kahana, Victor Ryabchin, iski Kocsis Tibor és Avi Roth – által összeállított, Suttogó föld című tárlat az eredeti, 20 izraeli művész alkotásait felvonultató kiállítást 18 magyar művész műveivel egészíti ki, együtt mutatva be a tájábrázolás hagyományos és alternatív, kortárs értelmezéseit a plein-air festészettől a szimbolikus kifejezésmódokig, valamint a természetművészet határáig. A közös kiállítás festményei, grafikái, fotói és szobrai megerősítik, hogy a különböző vallásokhoz és generációkhoz tartozó eszmék, reflexiók és vélemények a szimbiózis vágyának koncepciójával egységes egésszé állnak össze, amelynek üzenete: az emberiség nyugalomra és kölcsönös elfogadásra vágyik.

2024. január 4-én 16 órakor a tárlatban a kiállítás rendezője és egyik magyar kurátora, iski Kocsis Tibor Reflexiók címmel tart záró kurátori tárlatvezetést, amelynek alkalmával kiderül, hogy az öt tematikus szekcióba rendezett művek egymásra reflektálva hogyan hoznak létre egy átfogó, kortárs művészeti tájképet, ugyanakkor milyen különbségek vannak az izraeli és a magyar tájábrázolásban. A tárlatvezetésen magyar művészek is részt vesznek.

A tárlatvezetéseken a kiállításra szóló belépőjeggyel lehet részt venni. Találkozó az I. emeleti kiállítótérben. További részletek a neprajz oldalon olvashatóak