SOS ajándékötletek, amiket az utolsó pillanatban is beszerezhetünk

Minél nagyobb a családunk és a baráti körünk, annál több születésnapot és évfordulót kell fejben tartanunk. Emiatt bármelyikünkkel előfordulhat, hogy egy jeles eseményről megfeledkezünk, majd ahogy közeledik az időpont, az aggodalom egyre csak nő, hiszen hirtelen semmilyen ajándékötlet nem jut az eszünkbe.  Az, hogy az utolsó pillanatban szerezzük be a meglepetést, nem jelenti azt, hogy nem fontos nekünk a másik, ne essünk tehát pánikba: íme néhány ötlet arra az esetre, ha nem vásároltunk be időben.

1. Minden igényt kielégítő ajándékcsomag

Ennek az ajándéknak két nagy előnye van: gyakorlatilag bárkinek összeállíthatjuk a neki illő csomagot, ráadásul ehhez nem kell mást tennünk, mint ellátogatni egy nagyobb áruházba, ahol több üzlet is megtalálható. Gondoljuk át, hogy a megajándékozott mit szeret csinálni a szabadidejében, és máris elkészíthetjük a neki passzoló meglepetést.

A wellness rajongóinak

Akinek fontos a szépségápolás és az önmagáról való gondoskodás, annak válogassunk össze minőségi habfürdőket, fürdősókat, testápolókat és arckrémeket, majd tegyünk mellé néhány arcmaszkot és egy puha törölközőt. Ezzel biztosan nem lövünk mellé, hiszen az ilyen termékekre mindenkinek szüksége van, így pedig a megajándékozott egy helyen megtalál mindent, amit csak kívánhat.

Az exkluzív kényelem kedvelőinek

Azoknak, akik szeretnek a kanapén lazulni egy jó könyvvel a kezükben, válasszunk egy szép, lehetőleg a lakás színeihez passzoló puha plédet vagy köntöst, amit kiegészíthetünk néhány illatgyertyával, különleges teafajtával és egy nagy bögrével. Ha ismerjük a megajándékozott ízlését, tehetünk a csomagba néhány dekoratív díszpárnát vagy a nappali stílusához passzoló kiegészítőt, dísztárgyat is.

A kulinária szerelmeseinek

Ha tudjuk, hogy a megajándékozott sokat és szívesen süt és főz, igazán egyszerű dolgunk van, hiszen bármilyen különleges összetevőnek, konyhai eszköznek vagy fűszernek örül majd. Ezeket kiegészíthetjük egy szakácskönyvvel vagy akár egy olyan füzettel, amibe ő maga írhatja bele kedvenc receptjeit.

Az edzés megszállottjainak

Az egészséges életmód híveinek, akik élnek-halnak a sportért, választhatunk egy könnyen összecsomagolható jógamatracot, egy dekoratív vizespalackot, néhány proteindús energiaszeletet vagy turmixot, de egy puha törölköző vagy kényelmes sportruházat is biztosan telitalálat lesz.

2. Nem ördögtől való – az ajándékutalvány

Sokan idegenkednek az utalványoktól, mivel azt nem tartják eléggé személyes ajándéknak, ez azonban komoly tévedés: ez a meglepetés egyszerre hasznos és figyelmes. Nem mindegy természetesen, hogy milyen célra felhasználható kártyát választunk, hiszen fontos, hogy a vásárlás során a megajándékozott ízlését tartsuk szem előtt.

Egy könyvmolynak valószínűleg semmivel nem okozhatunk nagyobb örömet, mint azzal, ha maga választhatja ki a neki tetsző köteteket. Azoknak, akik sokat utaznak, válasszunk utalványt egy megbízható légitársasághoz; a konyhaművészet rajongóit invitáljuk a kedvenc éttermükbe, a szépségápolás híveit pedig az általa gyakran látogatott illatszerboltba.

Ezeket az ajándékkártyákat ráadásul megvehetjük akár a legutolsó pillanatban online, vagy a szülinapi buliba menet is, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy elkapkodják előlünk az utolsó darabokat.

3. Amit senkitől sem lehet elvenni – élményajándék

Az utóbbi időben egyre többen fedezik fel azt a tényt, hogy néha a kézzelfogható ajándéknál sokkal többet jelentenek az emlékek és a közösen megélt pillanatok. Az élményajándék emiatt tökéletes választás bárki számára, a legjobb pedig az, hogy a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. Az utalványokat ráadásul a legegyszerűbben interneten vásárolhatjuk meg, így ezt az ajándékot valóban ráérünk az utolsó pillanatban beszerezni.

Az extrém sportok kedvelőinek ajándékozhatunk sárkányrepülést, raftingtúrát, esetleg egy Forma-1-es tesztvezetést. A gasztronómia hívei értékelni fognak egy borvacsorára szóló meghívót, egy sushi- vagy macaronkészítő tanfolyamon való részvételt vagy egy gasztrosétát, ahol a város kultikus éttermeinek múltját ismerhetik meg. Ha tudjuk, hogy a másik milyen zenét szeret, lepjük meg a kedvenc együttesének koncertjére szóló belépővel, ha azonban nincs személyesebb ötletünk, mégis nagyobb élményajándékban gondolkodunk, nem fogunk mellélőni egy wellnesshétvégére szóló kuponnal sem.

4. Az örök klasszikus – virág és csokoládé

Talán első hallásra nem tűnik a legkreatívabb ajándéknak, azonban ne becsüljük le a jól bevált megoldásokat sem. Egy szép virágcsokor, egy dekoratív kaspóban átadott dísznövény minden nő szívét megdobogtatja, a csokoládét pedig ki ne szeretné? Válasszunk egy minőségi márkát, különösen akkor ha tudjuk, hogy a megajándékozott szereti a különlegességeket; ha viszont ismerjük a kedvencét, azzal biztosan nem lövünk mellé.

5. Ha egy kicsit személyesebbet szeretnénk…

Ha csak az utolsó pillanatban jutott eszünkbe a házassági évfordulónk vagy a párunk szülinapja, akkor érdemes egy kicsit személyesebb ajándékban gondolkodni. Nyomtassunk ki néhány közös fényképet, és ezeket rendezzük egy albumba, esetleg készítsünk egy kollázst, amit aztán a falra is kihelyezhetünk. Jó ötlet az is, ha meglepjük kedvesünket egy általunk sütött édességgel, de biztosan meg fog hatódni egy kézzel írt, szívhez szóló levél átadása után is.

Az utolsó pillanatokban is lehetünk kreatívak

Mindenkivel előfordulhat, hogy megfeledkezik egy fontosabb dátumról: ez még nem jelenti azt, hogy a megajándékozott nem fontos számunkra. A lényeg az, hogy ilyenkor is szerettünk személyiségét és ízlését tartsuk szem előtt, így akár tárgyi, akár élményajándékkal lepjük meg, biztosan örömet fogunk neki okozni.