2018. február 24. - szombat

Karlovy Vary-ban a Látogatás

Kinyomtatom...

Július 2-án kezdődik a Karlovy Vary-i filmfesztivál, régiónk A-kategóriás seregszemléje. A patinás fürdővárosban megrendezendő nemzetközi fesztiválra Pejó Róbert Látogatás című filmje kapott meghívást.

A Gryllus Dorka főszereplésével forgatott thrillerért Pejó Róbert a legutóbbi Magyar Filmszemlén elnyerte a Legjobb rendező díját. A Látogatás osztrák-magyar-svájci koprodukcióban készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával, Karlovy Vary-ban a Horizontok elnevezésű válogatásban lesz látható.
A Hajdu Zoltán Miklós főszereplésével készült Elveszett személyek körzete (Lost Persons Area) című belga-magyar koprodukcióit is műsorra tűzik a fürdővárosban. Caroline Strubbe első játékfilmje a belga filmművészet újdonságait felvonultató különprogramot gazdagítja.

A tekintélyes Karlovy Vary-i filmfesztiválhoz számos szakmai program kapcsolódik, melyekre Nemes Gyula és Miklauzic Bence filmrendezők legújabb, jelenleg utómunka alatti alkotásaikkal érkeznek.
A Letűnt világ (2008) című dokumentumfilmjéért Kristály Glóbusszal díjazott Nemes Gyula legújabb alkotásával tér vissza Karlovy Vary-ba. A Negatív magyar filmtörténet címet viselő munka a „Docu Talents from the East” fórumra meghívott kilenc kreatív dokumentumfilm között mutatkozik be a szakmai közönségnek.
Miklauzic Bence magyar-lengyel koprodukcióban készíti második játékfilmjét A zöld sárkány gyermekei címmel. A Rátóti Zoltán főszereplésével készülő játékfilmet a rendező és Berger József producer a „Works in Progress” program keretében mutatja be a szakmai közönségnek, köztük külföldi forgalmazóknak és filmvásárlóknak.

A Nemzetközi Filmklubszövetség (FICC) Don Quijote-díjáról döntő zsűriben Tajta Kriszta képviseli Magyarországot.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A Pedagógus Expón

A kiállítók között volt a Fővárosi Nagycirkusz is, innovatív cirkuszpedagógiai programjával.

díjátadó

A többszörös fesztiváldíjas artistaművészt, ifj. Simet Lászlót és csapatát Arany- és különdíjjal jutalmazták a The Astronauts című számukért a XI. Albacete Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

Delight IPA

Egész estés sör debütál a kézműves magyar főzde és a világmárka összefogásával.