Argylle: A szuperkém - nem a frizura teszi az ügynököt

Amikor már azt gondolnánk Matthew Vaughn nem tud újat mutatni a titkosügynökök világában megjelenik egy teljesen új filmmel, ami még magasabbra helyezi a lécet. Itt az Argylle: A szuperkém.

A sármos jólfésült, szépfiú titkosügynököknek jelentem végre vége. Az Argylle-ban végre megismerhetjük Aidan ügynököt, aki semennyire se hasonlít a sztereotipikus ügynökre, de még okoskütyüi sincsenek. Ugyanakkor életét kockáztatva mindent megtesz azért, hogy megmentsen egy írónót.

Elly Conway egy átlagos kissé túlsúlyos írónő, aki sikert sikerre halmoz Argylle könyveivel, amiben egy ügynök mindennapi kalandjairól ír. Már majdnem elkészült legújabb 5. befejező kötetével, amikor hirtelen a vonaton megtámadják és egy magát titkosügynöknek valló szakállas férfi megmenti egy hadseregnyi rosszfiútól. Nem érti a helyzetet, hiszen repülőre se mer ülni annyi fél a mindennapi akcióktól, nem hogy rosszfióktól kellene menekülnie. Aidan beavatja, hogy a regényeiben leírtak mind megtörténtek és meg kell írnia a következő fejezetet, hogy elkaphassák a rosszfiúkat.

Hirtelen az egész világ megváltozik körülötte és le kell győznie eddigi gátlásait. Egyetlen biztos pont van életében a macskája, illetve szülei, aki segítségére sietnek.

Az Argylle nem csak abban kimagasló, hogy fordulatot fordulatra halmoz, hanem nem él az általános sztereotípiákkal. A jóképű ügynök képével, amit a 007-es filmek mindenki retinájába beégettek, illetve a tökéletes alakú főszereplőkkel. Elly nem csak hogy megállja a helyét minden helyzetben, de képes racionálisan dönteni olyan helyzetekben is, ami számára eddig teljesen idegen volt.

Mindenképp ejtsünk pár szót a szerepgárdáról is, hiszen nem mindennapi szereplőkkel találkozhatunk. Felbukkan itt Samuel L. Jackson, Dua Lipa vagy éppen Catherine O'Hara. Ugyanakkor Bryce Dallas Howard (Elly) és Sam Rockwell (Aidan) egyértelműen viszik a pálmát. Mintha direkt rájuk írták ezt a filmet.

A Kingsman után már azt gondolnánk nem lehet újat mutatni, de az Argylle erre ékes példa. Egy igazi akciódús ügynökfilmek lehetünk tanúi és garantálom egy percig se fogunk unatkozni a moziban. Azért a végén várjuk meg a szereposztást, mert még kiderülhetnek részletek. Egy új Kingsman sorozat születésének vagyunk tanúi?