Olga Kern zongoraestje

Különleges hangulat a Cziffra Fesztiválon.

A világhírű zongoraművész, Olga Kern hangversenye lenyűgöző estét ígér a közönség számára a Cziffra Fesztiválon, február 19-én a Zeneakadémia Nagytermében. Olga Kern neve már önmagában is garancia a kivételes zenei élményre. A művésznő visszatérő vendég hazánkban, legutóbb Szegeden és Pécsett aratott hangos sikert, idén pedig a Cziffra Fesztivál meghívására érkezik Budapestre európai koncertkörútja részeként.

Az orosz–amerikai zongoraművész 2001-ben robbant be a nemzetközi zenei élvonalba, amikor harminc év után első alkalommal nőként megnyerte a rangos Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyt. Tizenhét éves korában a Rachmaninov Nemzetközi Zongoraversenyen is első lett, és a későbbiekben még számos további versenyen bizonyította tehetségét. Élénk színpadi jelenlétével, szenvedélyesen magabiztos zeneiségével és különleges technikájával a közönségét és a kritikusokat egyaránt elbűvöli, amit ezúttal a Zeneakadémia Nagytermében tapasztalhatunk meg.

Műsora egy kisebb zenetörténeti utazásnak is tekinthető, mivel az est első felében Beethoven Falstaff-variációitól a 20. századi zenéhez, Gershwin műveiig jut el. A szünet utáni részt az orosz muzsikának szenteli, benne Rachmaninov Corelli-variációival, akit közvetlen kapcsolat is fűzött a Kern családhoz.

A Cziffra Fesztivál ezen eseménye egyedülálló alkalmat kínál a zene és a művészet szerelmeseinek arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek Olga Kern tehetségével. A fesztivál alatt további különleges zongoraestekre várja a közönséget Balázs János, Bogányi Gergely, Farkas Gábor, valamint Sandro de Palma is.

2024. február 19. hétfő 19:30.

Olga Kern zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

   Beethoven: Variációk Salieri Falstaff című operájának „La stessa, le stessissima” című duettjére, WoO 73;

   Schumann: Karnevál, op. 9; Gershwin: Három prelűd, Fascinating rhythm

   Rachmaninov: Moment Musicaux, op. 16 No. 4; Études-Tableaux, op. 33 No. 8; Polichinelle, op. 3 No. 4; Corelli-variációk; Scriabin: Két etűd, op. 42 No. 4 és No 5.; Balakirev: Islamey

További információkért látogasson el a Cziffra Fesztivál hivatalos oldalára.

Részletek és jegyek itt.

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kiemelt szponzor: MVM