Rendhagyó ráadás Al Di Meolától

A világhírű gitárvirtuóz duplázik a Müpában.

Al Di Meola március 14-i koncertjére viharos gyorsasággal keltek el a jegyek, ezért a Müpa – hogy senki ne maradjon le a játékáról – felkérte a gitárfenomént, hogy örvendeztesse meg még egy esttel a magyarországi közönséget. A hazánkhoz számos szállal kötődő művész örömmel vállalta a második fellépést is, így március 16-án ismét színpadra áll a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. 

Al Di Meola minden idők egyik legsikeresebb gitárosa, aki pályafutása során megszámlálhatatlanul sok elismerésben részesült, a legnagyobb örömöt számára mégsem a díjak, arany- és platinalemezek sora jelenti, hanem az, ha igazán érezheti a közönség szeretetét. Éppen ezért boldogan vállalta, hogy március 14-i estjét követően egy rendhagyó ráadással kedveskedjen budapesti, illetve erre az alkalomra ide érkező rajongóinak. A gitárvirtuóz ezúttal akusztikus triójával tér vissza a Müpába, így a 16-i este nem az első koncertprogram ismétlése: intimebb, meghittebb hangzásra számíthat, aki jegyet vált rá. Az intézmény kezdeményezésére az első koncerten fellépő, ragyogóan tehetséges Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály ez alkalommal is lehetőséget kap virtuozitása megcsillogtatására.

Al Di Meola egyik muzsikustársa a második estén az olasz Peo Alfonsi, akit – bár klasszikus gitár szakon végzett a Cagliari Konzervatóriumban – igen hamar rabul ejtett a jazz, az élet pedig szép sikerekkel jutalmazta műfajváltó bátorságát. Al Di Meola World Sinfoniájához 2005-ben csatlakozott, és napjainkig rendszeresen lépnek fel együtt. Az este harmadik kulcsszereplője a madridi születésű, rendkívül sokoldalú Sergio Martínez, aki mások mellett Paco de Lucía ütőhangszeresétől, Rubem Dantastól sajátította el mesterségét. Szerteágazó érdeklődésének köszönhetően nem csupán a flamenco és a jazz mestere, de az afrolatin hagyományoknak és a hindu ütőhangszeres játéknak is avatott ismerője.

Al Di Meola Trio: Another Night in Budapest

Jazzlegendák – a Lexus támogatásával

2024. március 16., szombat, 20:00

Esemény itt.