Kiállítással, jótékonysági gyűjtéssel és premier előtti vetítésekkel érkezik A róka a mozikba

A tavasz nyitányaként érkezik március 7-én a hazai mozikba A lehetséges világok legjobbika rendezője, Adrian Goiginger új filmje, A róka.

A igaz történeten alapuló, katartikus film premierjét Radisics Milán fotográfus rókás képeiből nyíló kiállítás és premier előtti vetítések kísérik. A jegyeladási bevételből a filmet forgalmazó JUNO11 Distribution a Rókales Alapítvány rókamentő tevékenységét támogatja.

A róka a filmet rendező Adrian Goiginger dédapjának igaz története, aki motoros hírvivőként szolgált az osztrák hadseregben. A II. világháború idején a zárkózott fiatal fiú (Simon Morzé) mellé egy különös társat rendel a sors: egy elárvult rókakölyköt talál az erdőben, aki mellé szegődik, és akit, ha kell, az élete árán is megvéd. Különleges barátságuk a fiatal férfit a múltjával való szembenézés felé vezeti. A lehetséges világok legjobbika rendezőjének legújabb alkotása bensőséges film a hűségről és a megbékélésről egy ellenállhatatlanul aranyos rókával a „főszerepben”.

A filmet premier előtti vetítések kísérik: március 1-jén a 19 órai vetítést követően a film nagykövetével, Juhász Noémivel, Reynard, a csodás pomerániai gazdájával beszélgethettek az egybegyűltek az emberek és állatok különleges kapcsolatáról a Cinema City Allee mozijában; míg március 7-én 19 órakor lesz vetítés az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol Radisics Milán természetfotóst lehet faggatni Roxyval, a rókával való találkozásáról. A Roxyról készült meseszép fotósorozat kiállítás formájában el is kíséri alkotóját, és a beszélgetést követő hetekben is várja a látogatókat az Uránia mozi kávézójában. Előzetes itt

A róka című film rendkívül fontos gondolatokat ad át ember és állat kapcsolatáról és arról, hogy mi a helyes magatartás a vadállatokkal szemben. Hazánkban úttörő munkát végez e tekintetben a Rókales Alapítvány, élén Kurunczi Norberttel. A szervezet az emberi tevékenység során megsérült és árván maradt rókák mentésére és gondozására, valamint az ismeretterjesztésre fókuszál – hiszen fontos tudni, hogy a rókák, bármilyen szépnek és aranyosnak tűnnek is, vadállatok, akiket a legjobb békén hagyni. A nézők a forgalmazó jóvoltából most minden A róka című filmre megváltott mozijeggyel 111 forinttal támogatják az alapítvány tevékenységét. 

A forgalmazó további híreit a JUNO11 közösségi oldalain követhetik a filmbarátok:

youtube,   facebook,   instagram,   tiktok,   eletedmozija,    junoeleven

   Forgalmazói motiváció: A film is megerősíti a pszichológusok által megfogalmazott gondolatokat: egy új állat új célt, új értelmet adhat az emberek életének, ezért keresik sokan a társaságukat, mikor elmagányosodnak, vagy éppen szorult helyzetbe kerülnek. Erre szeretnénk mi is emlékeztetni a nézőket ezzel a katartikusan szép filmmel: mindannyiunknak szüksége van egy társra – de a két lélek közül az egyik egy kisállatban is lakozhat.

   Forgalmazói ajánlás: állatbarátoknak, pszichológiai és történelmi témájú filmeket kedvelőknek, de leginkább mindenkinek, aki egy igaz történetet bemutató katarktikus filmélményre vágyik.