Ibériai Vonósok

Ősbemutató a Cervantes Intézet ingyenes klasszikus zenei koncertjén.

Ignacio Tólcheff karmester és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból álló zenekara március 12-én Ibériai vonósok címmel adnak ingyenes koncertet a Cervantes Intézetben. Az esten spanyol zeneszerzők vonószenekarra írt műveiből válogatnak, többek között a fiatal zeneszerző, Salvador Sánchez Versos para una juventud melancólica című művének premierjét is meghallgathatják az érdeklődők.

Tizenöt fős együttesével mutatkozik be a Cervantes Intézetben Ignacio Tólcheff karmester. Az Ibériai vonósok című koncert a spanyol zeneszerzők vonószenekarra írt műveinek gazdagságába enged betekintést. A koncert a 19. század eleji klasszikusoktól halad a kortárs művek felé. Az est a „spanyol Mozart”, Juan Crisóstomo de Arriaga művével indul. Majd olyan ritkaságokat hallhatunk, mint Andrés Gaos és Joaquín Turina egy-egy szerzeménye. A hangverseny Salvador Sánchez művének ősbemutatójával zárul.

2024. március 12. 18:00

Cervantes Intézet

1064. Vörösmarty utca 32.

Program

   Juan Crisóstomo de Arriaga: Cuarteto de cuerda No.3 en Mi bemol mayor

   Andrés Gaos: Impresión Nocturna

   Joaquín Turina: La Oración del Torero

   Salvador Sánchez: Versos para una juventud melancólica - Estreno mundial de la pieza para viola solista y ensemble de cuerda

További információ itt.