Anima Musicae - Café Bach

Március 21, csütörtök, 19:00, Óbudai Társaskör, Till Ottó terem.

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Kávéházi hangulat, nagyszerű zenék, előadók testközelből. Nagyjából ez jellemezhette a 18. századi lipcsei polgárok zenehallgatását, akik részt vettek a Zimmermann kávéház kötetlen eseményein. Johann Sebastian Bach, minden idők egyik legnagyobb zeneszerzője ugyanis lipcsei évei alatt nemcsak a Tamás-templom karnagya volt. A kulturális élet egyik meghatározó helyszínén, a Zimmermann kávéházban alkalmanként működő zenekar, a Collegium Musicum vezetőjeként ő és tehetséges gyermekei is részt vettek a zenei szeánszokon.

Az Anima Musicae Kamarazenekar különleges estje, amelynek az Óbudai Társaskör hangulatosan berendezett terme ad otthont, izgalmas aspektusból közelíti meg a mester zeneszerzői műhelyét. A nézőtér és a színpad határainak átlépésével a hallgatók részesévé válhatnak a művészi folyamatnak, mint ahogy ez a 18. századi Lipcse meghatározó helyszínén is történhetett. A műsorban Bach ikonikus műveinek részletei mellett – mint például a h-moll szvit, a C-dúr versenymű három csembalóra, a D-dúr zenekari szvit és a Kávékantáta – felcsendülnek kamaraművek, valamint dalok az Anna Magdalena Bach füzetből is.

Az Anima Musicae Kamarazenekar zenei időutazásának házigazdája Dinyés Soma lesz, aki Bach szerepében művészeti vezetőként kalauzolja végig közönségét a műsoron, izgalmas anekdotákkal tarkítva Bach zenei világát.

Közreműködnek Szili Gabriella, Megyesi Zoltán és Najbauer Lóránt énekművészek, Bálint János fuvolaművész, Wang Rebeka és Schallinger-Foidl Artúr csembalóművész.

A műsorról további információk és jegyek a zenekar honlapján olvashatók. Jegyvásárlás itt.