Szegény párák a Disney+-on március 27-től

A Disney+ ma bejelentette, hogy a 4 Oscar®-díjjal (legjobb női főszereplő, legjobb jelmeztervezés, legjobb látványtervezés, legjobb smink és haj) és 5 BAFTA-díjjal (legjobb színésznő, legjobb díszlettervezés, legjobb jelmeztervezés, legjobb smink és haj, valamint különleges vizuális effektek) rendelkező „Szegény párák" (Poor Things) Magyarországon kizárólag a Disney+-on lesz elérhető március 27- től. A filmnek magyar kötődése is van, hiszen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője nyerte az idei Oscar-díjat Shona Heath és James Price látványtervezővel közösen.

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter (Emma Stone) fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel (Mark Ruffalo), a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

Az Alasdair Gray könyve alapján készült film forgatókönyvét Tony McNamara írta, így ez a második közös munka Lanthimos és McNamara („A kedvenc") között. A film producerei Ed Guiney, Andrew Lowe, Yorgos Lanthimos és Emma Stone.