A 2024-es cannes-i nyitófilmet a Cirko Film mutatja be a magyar mozikban

A fesztivál nyitófilmje, Quentin Dupieux A második felvonás (Le Deuxième Acte) című vígjátéka és az En fanfare című francia vígjáték is a Cirko Film forgalmazásában lesz majd látható Magyarországon.

A fesztivál 77. kiadásának nyitófilmje a merész és kiszámíthatatlan művész, Quentin Dupieux A második felvonás (Le Deuxième Acte) című alkotása lesz. A hangnemben, formában és témában egyaránt a szabadságot előtérbe helyező rendező az elmúlt 17 év alatt 13 filmet készített, amelyekben az közös, hogy mindenféle konvenciótól mentesek.

Az abszurd film rövid története: Florence őrülten szerelmes Davidba, akit be akar mutatni az apjának. David azonban nem vonzódik hozzá, és jobban szeretné a barátja, Willy oldalán látni a nőt. A szereplők egy étteremben találkoznak a semmi közepén. (lásd fotó)

Velencében bemutatott, nagy sikerű vígjátéka, a Daaaaaali! után a megállíthatatlan Quentin Dupieux egy új, provokatív, abszurd, mégis vicces komédiával tér vissza, amely szerelmeslevél a szörnyű filmekhez és a rossz színészekhez. A szürreális film főszereplői A listás francia sztárok: többek között Léa Seydoux, Vincent Lindon és Louis Garrel.

A film angol feliratos teasere itt található.

A számos nemzetközi díjjal (Lux-díj, Európai Filmdíj) elismert francia alkotó, a fontos társadalmi kérdéseket gyakran feelgood vígjátékokban vizsgáló Emmanuel Courcol a Cannes Premiere programban mutatja be En fanfare című filmjét.

A híres karmester, Thibaut (Benjamin Lavernhe) leukémiában szenved, és csontvelődonort kell találnia. Amikor megtudja, hogy annak idején örökbe fogadták, felfedezi, hogy van egy idősebb testvére Észak-Franciaországban, aki szintén zenész: harsonás egy feloszlatás előtt álló városi fúvószenekarban. A fivérek találkozása egy testvéri, társadalmi és zenei kaland kezdetét jelenti...

A filmeket előreláthatólag az év második felében mutatják be a magyar mozik. Forgalmazó: Cirko Film.