Megvannak az idei Versünnep nyertesei

A Versünnep Fesztivál hivatásos versenyzőknek rendezett seregszemléjének döntőjét április 11-én, a magyar költészet napján tartották a Nemzeti Színházban.

Az idei Versünnep fődíját Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésítésével és annak szuggesztív előadásával.

A magyar költészet napján a budapesti Nemzeti Színházban tartották a Versünnep 2024 döntőjét és gálaműsorát. Április 11-én a hivatásos előadóművészeknek rendezett megmérettetésen a tizenegy legjobb produkció versenyzett évfordulós magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban.

A Versünnep 2024 fődíját egy olyan formáció nyerte, akik alkotóművészként és előadóművészként is kivételesen teljesítettek a versenyen, az idei Versünnep fődíját Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésítésével és annak szuggesztív előadásával. A döntőn három kategóriagyőztes született: képzőművészeti alkotás kategóriában Pajor András Sziveri János Bábel című verse által ihletett alkotása bizonyult a legjobbnak. A vers és prózamondás kategóriát Bagi Natália Sziveri János Társasvezetés című versével nyerte, az énekelt vers kategória legjobbjai Lévai Enikő Éva és Turi Nagy János Radnóti Miklós Zápor című versét adták elő. Közönségdíjas lett az Álmodók formáció, akik Radnóti Miklós Szerelmes versével álltak színpadra.

A döntő zsűrielnöke Rubold Ödön, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész volt, mellette Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja, Nagy Barbara Munkácsy Mihály-díjas képzőművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző, a Versünnep 2022 fődíjasa vett részt a rangos grémiumban.

A Versünnep 2024 döntőjének gálaműsorán fellépett Csányi József, a Versünnep Nemzetközi Seregszemle 2023 egyik fődíjasa, valamint Hegedűs Bori és Kontor Tamás.

(a mellékelt fotó fotó Kovács Milán/Versünnep Alapítvány)