Elisabeth Leonskaja áprilisban ingyenes, nyilvános mesterkurzust tart a Concerto Mesteriskola keretében

Két koncerttel és a zeneszerető közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Elisabeth Leonskaja a Concerto Budapesthez ezen a tavaszon.

Mindig különleges ünnep, amikor a közönség a színpadon üdvözölheti Elisabeth Leonskaját, a zongora nagyasszonyát, aki április 19-én és 21-én a Concerto Budapest és Keller András vendégeként a Zeneakadémián lép színpadra.

A Keller Andrással meghitt művészbarátságot ápoló művésznő az április 19-i koncerten Brahms teljes fizikai és intellektuális jelenlétet követelő versenyművét, az első (d-moll) zongoraversenyt adja elő, második zeneakadémiai koncertjén, április 21-én pedig Beethoven c-moll zongoraversenyét állítja a program középpontjába, melyet Wagner Tannhäuser című operájának nyitánya után hallgathat meg a közönség. Mindkét koncertet Sosztakovics 10. szimfóniája zárja.

A koncerteket megelőzően a Concerto Mesteriskola keretében, április 17-én 17.30-tól 20 óráig a művésznő ingyenes, angol nyelvű mesterkurzust tart a Concerto Budapest Páva utcai székházában zongoraművész-növendékek számára.

A Keller András által megálmodott és elindított Concerto Mesteriskola egy szabadegyetemi programsorozat, amely az egyetemi oktatás szükséges és hasznos gyakorlati kiegészítője a leendő és gyakorló muzsikusok számára. A program nemcsak a szakmai közönség, hanem a kurzus iránt érdeklődő zenebarátok számára is korlátozott számban, regisztrációhoz kötve ingyenesen látogatható.

A kurzus pontos ideje:

2024. 04. 17., 17.30–20.00

Helyszín:

1094 Budapest, Páva u. 10–12.

A kurzus nyelve: angol

Regisztrálni az e-mail-címen lehet. A zenekar a jelentkezéseket a férőhelyek függvényében, érkezési sorrendben fogadja.