Kung Fu Panda 4 – A Sárkányharcos utódot keres

A sárkányharcos újra visszatért a filmvászonra, ezúttal utódját keresi és a legfélelmetesebb alakváltó ellenséggel találja szembe magát „A” kaméleonnal.

8 év telt el a Kung Fu Panda 3 óta. Persze közben formában tartották magukat a készítők 3 évadnyi sorozattal, ami legalább olyan izgalmas volt, mint az egész estés filmek, de ilyenkor mindig nagy kérdés, hogy egy újabb film, tud-e többet adni, mint bármely streamen megnézhető sorozat. Az alkotók eredetileg a 3. résszel lezártnak tekintették a történetet, de mégis sikerült értelmesen és nem erőltetetten tovább göngyölíteni a történet fonalát.

Po ezúttal, azt a feladatot kapja Shifu mestertől, hogy keresse meg utódját, de ő még nem akar mester lenni, szeretne még a NAGY sárkányharcos lenni. Minden módon ellenáll, hogy mestere parancsát kövesse, aztán betoppan a palotába egy tolvaj róka (aki totál úgy néz ki mint Judy Hopsz a Zootropoliszból csak hosszú fülek nélkül) Po annak ellenére, hogy börtönbe zárná, mert felforgatta az egész palotát, felkarolja, mert egyedül csak ő tudja, hogy találhatja meg a félelmetes alakváltó Kaméleont. Útjuk közben barátság szövődik köztük és úgy tűnik Po megtalálta az új sárkányharcost.

A látványvilág most is fantasztikus és ez az, ami miatt érdemes moziban megnézni a filmet. (Nagyobbakkal, akár 3D-ben is) A kaméleon hegyekbe ívelő palotája fantasztikusan néz ki. Poénokból talán kevesebb jutott, mint a korábbi részekbe és a nagyobb poénokat a trailerben sajnos lelövik. Ami különösen tetszik, hogy a filmben sokszor fellelhetőek nem csak a Kung-Fu harci elemei, hanem tanításai-bölcsességei is, gyerekek számára könnyen emészthető módon.

Én 6-os helyett viszont inkább 9-es vagy 12-es karikásnak mondanám a filmet, mert a Kaméleon átváltozós jelenetei a síron túli hangokkal kicsiknek szerintem elég félelmetes. Azt nem mondanám, hogy gyerekeknek nem való, mert élvezték a film többi részét.

Összességében nagyon tetszett a film, a történet izgalmas, a sztori pörgős, az új karakter szerethető. Kung Fu Panda rajongóknak pedig egyenesen kötelező!