Marius Bartoň „PolARiTy“ kiállítás megnyitója április 24-én a budapesti Szlovák Intézetben

Hobbifotós zenész vagy basszusgitározó fotós?

A válasz nem lényeges, hiszen a művészet és a kreativitás egyszerűen a lelkében van. PolARiTy című kiállítása április 24. és május 31. között látogatható a budapesti Szlovák Intézetben.

Az ellentétes viszony sajátos esete, ahol a két szembenálló mozzanat teljesen egymásra irányul / PolARiTy

Marius Bartoň munkáira a precíz, kidolgozott egyéni stílus jellemző. Kizárólag monokróm, fekete-fehér színekben alkot. 2019-ben a zenész, Marius Bartoň emlékezetes módon vonult be a fotóművészet színterére, miután a neves kurátor, fotó elméleti- és szakmai kiadványok szerzője, PhDr. Marián Pauer, ESFIAP felfedezte és bemutatta a szakmai és műkedvelő közönségnek, valamint két sikeres egyéni kiállításának (2019, 2020, Bratislava) volt a kurátora.

POLARITÁS című kiállításnak a budapesti Szlovák Intézetben ad otthont. A tárlat a művész világról alkotott egyedi perspektíváját mutatja be, és annak számos, gyakran észrevehetetlen részletgazdagságára reflektál. Mindamellett a vonalak és formák kontrasztjára, a kompozíció tisztaságára helyezi a hangsúlyt. A kiállításon a 2022 és 2024 között készült képei láthatók. Az objektív segítségével a minimal art, a fine art, a street art, a portré, a csendélet és a fotómontázs jellemző területére fókuszál, melynek profilját az alkotó kézjegye adja, hangsúlyt fektetve a részletekre, a vonalak és formák kontrasztjára, a kompozíció tisztaságára.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2024 hivatalos programjának része.