Igazi futóünnep a főváros szívében: 23 569 résztvevő a tavasz legnagyobb sporteseményén

Impozáns környezetben, gyönyörű napos időben és igazi futóhangulatban ünnepelték a tavaszt az idei 39. Telekom Vivicittán.

A hétvége második napját az ikonikus félmaraton nyitotta, ahol egyéniben (Vivicittá Félmaraton), párosban (Szimpatika Páros), vagy trióban (YoPro Trió) teljesítették a résztvevők a Budapest legimpozánsabb és világörökségi részein kanyargó távot. A három távon közel 9000 lelkes amatőr és profi futó állt rajthoz, a gyönyörű, napsütéses futóidőben, hogy mosolyogva érhessen célba a Margitszigeten.

A nap - és egyben a rendezvény - zárószáma a 13 órakor rajtoló Telekom Vivicittá 10 km volt. Az esemény igazi nemzetközi hangulatban zajlott, 102 ország, több, mint 2200 futója vendégeskedett Budapesten.

A hétvége két napja alatt 12 távon összesen 23.569-en mozogtak a tavasz legnagyobb futóeseményén. A résztvevők között volt számos olimpiai bajnok, művész és közéleti személyiség is. Sőt, a közösségi élmény mellett jó ügyet is szolgáltatok: a 10 karitatív szervezetnek nyújtott támogatások összege elérte a 10 millió forintot.

A szombati nap emlékezetes pillanata volt a több, mint 600 fős SUHANJ! Futam, amelynek fogyatékkal élő és ép résztvevőik együtt bizonyították, hogy a mozgás öröme mindenkié.

Az idei rendezvény is színes futóünnep volt, ahol mindenki talált kedvére való kihívást, programot. Míg a futók és túrázók Budapest legszebb részeit fedezhették fel, addig a kisérők, családtagok a rendkívül színes és sokoldalú, Nagyréten felállított kiállítói sátrakban és különböző programokkal tölthették el az idejüket.

Az idei esemény különlegessége, a főszponzor, Telekom által biztosított mesterséges intelligenciával generált személyre szabott, névre szóló, megosztható cikk, ami a Nemzeti Sport weboldalán jelenik meg.

Köszönjük partnereinknek, hogy közreműködésükkel ismét egy felejthetetlen eseményt szervezhettünk!

Telekom Vivicittá eredménylista itt.