Barbie érkezik a Magyar Nemzeti Múzeumba!

Barbie-val, minden idők egyik legnépszerűbb játékával találkozhatnak a Nemzeti Múzeumban, a Magyar Menyasszony kiállítás kísérőprogramjaként.

Első alkalommal Anyák napja alkalmából május 4-én készíthetnek saját tervezésű esküvői ruhákat neki, de a sorozat folytatódik még májusban és júniusban is.

A legendás baba, amely nemrégiben óriási filmsikert is elért, idén már 65 éves. Tervezője Ruth Handler, a Mattel egyik megalapítója egy utazása során nyert ihletet hozzá, majd az Egyesült Államokba visszatérve került a piacra.

A Barbie menyasszonyi ruha készítő workshopot a Nemzeti Múzeum több partnerrel együttműködve valósítja meg. A kreatív alkotáshoz az inspirációt és a hátteret a Magyar Menyasszony kiállítás gyönyörű ruhakölteményei adják.

A workshop során a résztvevőket pedig Földi Andrea jelmeztervező és a KreaTour csapata segíti szakmai tanácsokkal, praktikus tippekkel, gyakorlati fogásokkal.

A Mattel mindenkinek, anyáknak és lányoknak is egy-egy Barbie babát ajándékoz, és a ruhákhoz szükséges anyagokat a fenntarthatóság jegyében Magyarország első számú esküvői ruha márkája, a Daalarna biztosítja.

A programon való részvételhez előzetes varrás tudás nem szükséges. A Múzeum célja, hogy minél több alkotóprogramot kínáljon a gyerekek számára és kedvet teremtsen a kézműves tevékenységekhez, alkotáshoz.

A legelső Barbie baba 1959-ben debütált, és azóta rengeteg különböző foglalkozású verzió jelent meg belőle, egyedülálló módon lett popkulturális ikon és most a Nemzeti Múzeumban mindenki megalkothatja saját Barbie menyasszonyát!

A workshopok időpontjai a múzeum honlapján láthatóak!