Az első filmkiállításom

Filmes programok gyermekeknek a Cervantes Intézetben.

Az első moziba járás élménye az egyik legvarázslatosabb pillanat a legkisebbek számára, akik egy sötét teremben, másokkal közösen fedezhetik fel a nekik szánt képeket és történeteket. Májusban a gyermekek izgalmas programokon ismerhetik meg a film világát a Cervantes Intézetben.

Május 3-án és 4-én animációs workshopon vehetnek részt, majd egy-egy történetet fejezhetnek be az állatvédelem és a társadalmi tudatosság jegyében, míg május 11-én a „Mi primera muestra de cine" című válogatásban animációs rövidfilmeket nézhetnek meg. Minden program ingyenes.

A május 3-i Animosters animációs workshopra olyan gyermekeket várnak, akik szívesen megtanulnák, hogyan készíthetnek mozgatható papírfigurákat és elsajátítanák a filmkészítés csínját-bínját, miközben a valós képeket fantasztikus effektekkel és karakterekkel kombinálják. A film hátterét egy városról készült fénykép adja, ahol olyan szörnyek kelnek életre, mint Gozilla, egy cápa vagy éppen egy sárkány.

Másnap, - május 4-én - a Piccolino, a zenés kaland című rövidfilm ihlette animációs műhelyfoglalkozáson vehetnek részt, melynek alpját a különböző természetes anyagokkal és ételekkel végzett kézműveskedés adja. A gyermekeknek megmutatják, hogyan készíthetnek állatfigurákat babból, tésztából, kavicsokból vagy dióhéjból, majd szemtanúi lehetnek, hogyan kelnek életre az általuk készített állatok egy egyszerű fényképezőgép segítségével.

A workshopokat követően minden nap egy-egy történetet fejezhetnek be, első nap egy kisfiú életén keresztül a menekültek életét, míg másnap egy csimpánzgyerek kalandjai segítségével az állatok bántalmazásáról és az érzelmi intelligenciáról tanulhatnak. A program a Coloria elnevezésű civil szervezet módszere alapján zajlik, amely azzal a céllal jött létre, hogy befejezetlen történeteken keresztül hangot adjon a gyerekeknek, fejlessze társadalmi tudatosságukat és erősítse önbecsülésüket.

Május 11-én a Cervantes Intézet a 2 és 12 év közötti gyermekeknek szóló nemzetközi Mi Primer filmfesztivállal együttműködve szervez vetítéseket. Ezen a filmes eseményen a főszereplők a gyermekek, akik a "Mi primera muestra de cine" című ciklus keretében különböző technikákkal készült animációs rövidfilmek sorozatát tekinthetik meg.

A foglalkozások nyelve spanyol.

További információ itt.