A kaszkadőr - Ryan Gosling most összetöri magát

Vígjáték, akció, krimi és főhajtás a kaszkadőrszakma előtt. Ez Ryan Gosling és Emili Blunt legújabb filmje.

Tudjuk, kik azok a kaszkadőrök, a kemény csávók, akik megcsinálják az akciójeleneteket a sztárok helyett. De, hogy tényleg ennyi mindenre képesek, hogy gyakorlatilag köztünk járó szuperhősök, arra a fene se gondolt. Pedig a kaszkadőr filmből számomra ez derült ki, jó jó lehet, hogy van benne egy kis filmes sarkítás, na de a felismerés döbbenetes.

Hősünk Colt Severs (Ryan Gosling) menő kaszkadőr, élete szerelme Jody (Emily Blunt), aki szintén a filmes szakmában dolgozik, ezért nap mint nap találkoznak a forgatáson. Ám egy akciójelenet balul sül el és Colt súlyosan megsérül. Teljesen felszívódik és otthagyja a szakmát sőt faképnél hagyja szerelmét is. Aztán egy nap a volt producere Gail Meyer (a Ted Lassoból ismert Hannah Waddignham) felhívja, hogy szerelme Jody első filmjét forgatja és csakis őt szeretné kaszkadőrnek a filmjében. Colt meglátja a nagy esélyt. Profin megcsinálja a melót és ezzel visszahódítja élete szerelmét. Ám a dolgok nem igazán úgy sülnek el, mint ahogyan azt ő gondolta. Kiderül, hogy Jody egyáltalán nem akar vele szóba állni, a film főszereplője eltűnt és még egy hulla is előkerül.

Ne számítsunk vérkomoly krimire, vagy akcióra, csak egy könnyed szórakozásra jól elsütött poénokkal, menő zenékkel, sőt igazán menő zenékkel. Ami különösen tetszett és különleges, az a disco-s verekedős jelenet látványvilága, és az hogy a film végén az eredeti kaszkadőr jelenetekből készítettek egy összevágást. Ryan Gosling szerintem tökéletes a szerepre, viszont Emily Blunt szerepe valahogy annyira jelentéktelenre sikerült, hogy gyakorlatilag bármelyik színésznő eljátszhatta volna ezt a szerepet. Amit sajnálok, mert Emily Blunt több poént is megérdemelt volna.

Ez a film, egy kaszkadőrjelenetekre fűzött laza limonádé, de annak igazán nagyon jó. 2 és fél óra könnyed szórakozás.