Ma indul a jegyvásárlás a Friss Húsra

Elindult a jegyvásárlás a május 30-án kezdődő Friss Hús filmfesztivál vetítéseire, amely magyar rövidfilmes premierekkel, nemzetközi versenyprogrammal, különleges mellékszekciókkal és izgalmas szakmai programokkal várja az érdeklődőket.

A szervezők ma közzétették a nemzetközi versenyprogramot. A változatos műfajú válogatásban négy blokkban összesen 21 film lesz látható: kisjátékfilmek, animációk, dokumentumfilmek, sőt dokumentum-animációk is.

Meglepő, megható és kacagtató történetek, különleges sorsok: a tűzoltóság kiképzési gyakorlatán az áldozat szerepét alakító színésznő (Hollywood), egy kéjsóvár idős hölgy (Peeping Mom), a férfi által kizökkentett apáca (Nun or Never!), a fitymaszűkülete miatt szorongó férfi (Verstümmelt), fellázadó kirekesztettek (Big Bang) és a mariupoli inváziót átélő kislány (Mariupol. A Hundred Nights) – a Friss Hús fesztivál nemzetközi versenyprogramjának szereplői közt átlagembereket és hírességeket is találunk, a társadalom számkivetettjeit, fényűző és irigyelt életet élő szerencséseket, művészeket, sportolókat, menekülteket, gyerekeket és időseket egyaránt.

Az idei program 21 külföldi filmet sorakoztat fel sokféle műfajban. Az év legjobb nemzetközi rövidfilmjeiből álló gazdag válogatásban lesznek animációk, dokumentumfilmek, játékfilmek – történelmi drámák, vígjátékok, kísérleti filmek és szatírák is. A teljes programot ma tették közzé a fesztivál szervezői a Friss Hús weboldalán. A versenyprogramok győzteseit a fesztivál utolsó napján, június 5-én hirdetik ki.

A filmfesztivál május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a Puskin moziban és a Városházán, ahol szabadtéri vetítésekkel várják a közönséget. A szervezők a legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülnek.

A Friss Hús vetítéseire ma, azaz május 16-án kezdődik a jegyértékesítés a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén.

Idén először országos a Friss Hús: a fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket, ők is május 16-án kezdik meg a jegyértékesítést.