Szeptember 20-án érkezik Santana új albuma

A "Guitar Heaven: The greatest guitar classics of all time" című albumon örökzöld gitárcentrikus rockdalokat hallhatunk carlos santana és clive davis válogatásában, különleges vendégelõadók közremûködésével minden egyes dalban.

A rocktörténelem leghosszabb ideig tartó és legsikeresebb együttmûködése újból szárnyra kap, miután a legendás Rock And Roll Hall Of Fame tagok, Carlos Santana és Clive Davis, a Sony Music Kreatív Fõigazgatója közremûködik egy vadonatúj koncepció albumon, a "Guitar Heaven: The greatest guitar classics of all time"-on, mely 2010. szeptember 20-án jelenik meg világszerte. Az album társproducere Carlos Santana és Clive Davis volt, míg a dalok producerei Matt Serletic és Howard Benson voltak.

Kollektív enciklopédikus tudásukat felhasználva Carlos Santana és Clive Davis összeállított egy listát gitárcentrikus dalokról - aztán meghívtak néhány különleges vendégelõadót minden egyes számhoz. A skála igen széles: Chris Cornell (a Led Zeppelin "Whole Lotta Love" feldolgozásában közremûködik), Pat Monahan (a Van Halen "Dance The Night Away"-ében), Chester Bennington és Ray Manzarek (a The Doors "Riders on the Storm"-jában), Rob Thomas (a Cream "Sunshine Of Your Love"-jában), Scott Weiland (a The Rolling Stones "Can't You Hear Me Knockin'"-jában), Chris Daughtry (a Def Leppard "Photograph"-jában), Gavin Rossdale (a T. Rex "Bang A Gong"-jában), valamint a rapper Nas (az AC/DC "Back In Black"-jében), a veterán Joe Cocker (Jimi Hendrix "Little Wing"-jében), de a lista még nem ért véget.
Nagy felbontású kép letöltéséhez kattintson a képre!

George Harrisonnak is dedikálnak egy nagyon különleges dalt a Guitar Heaven... albumon, a "While My Guitar Gently Weeps" címû szerzeményt india.arie énekessel és a mester csellista Yo-Yo Maval rögzítették. "A dalt hallgatva egyszerre ugrottam volna ki a bõrömbõl örömömben és sírtam is volna." - monta Olivia Harrison Carlosnak.

Ezeken a sztárokon felül Carlos "páratlan megerõsítést és dícséretet" ad saját állandó zenekarának is a Guitar Heaven... albumon végzett munkájukért, mely az elsõ komplett stúdió album, amit velük közösen készített. A banda tagjai, akik az albumon kísérik Carlost: Dennis Chambers (dobok), Benny Rietveld (basszus), Karl Perrazo (timbales), Tommy Anthony (ritmusgitár), Freddie Ravel (billentyû), Andy Vargas (háttér vokál) és Raul Rekow (konga). Bill Ortiz (trombita) és Jeff Cressman (harsona) szintén játszanak a lemezen.

"Rengeteg bizalomra volt szükség ezeknek a daloknak az elkészítéséhez." - mondja Carlos. "Bizalomra Matt Serletic és Howard Benson részérõl, ezeknek a lenyûgözõ énekeseknek a részérõl, ezeknek a fantasztikus zenészeknek a részérõl, meg kellett bízzanak bennem, én pedig bíztam Clive-ban, így ez egyfajta láncreakciója a szeretetnek, mert ez a legnagyobb formája a szeretetnek, ami ezen a világon létezik: a Bizalom."

"A dalok különlegesek és a vendégelõadók is azok." - mondja Clive Davis. "De ami egyedülálló, és amiért ez az album több mint maguk a különálló dalok, az maga a tény, hogy ezeket azért választottuk, mert gitár klasszikusok. És magát a gitárt ünneplik Carlos Santana elõadása miatt."

A Guitar Heaven... Santana elsõ új stúdió albuma a korábbi, egymást követõ sikerkiadványok óta: Supernatural (1999), Shaman (2002), és az All That I Am (2005). Mindhárom lemez producere Carlos Santana és Clive Davis volt. Mindhárom lemez a szívélyes és ünnepelt újra-egyesülést fejezte ki azzal az emberrel, aki elõször leszerzõdtette Santanat a Columbia Recordshoz (miután látta õket a San Francisco-i Fillmore Westben 1968 karácsonyának hetében, Bill Graham kérésére). Clive felügyelte feltörekvõ éveiket az úton, míg el nem jutottak a nemzetközi szupersztárságig, mely 1969-ben kezdõdött, debütáló albumuk augusztus 18-i, hétfõi megjelenésével, mely elõtt két nappal a mára már történelemnek számító woodstocki fesztiválon léptek fel.

Három évtizeddel késõbb, 1999-ben a Supernatural lett - és maradt azóta is - az iparág egyik felûlmúlhatatlan jelensége, 15-szörös platinalemez minõsítéssel csak Amerikában, és közel kétszer ennyi eladással világszerte, a SoundScan éra 6. legtöbb példányszámban elkelt albumaként. A Supernatural 102 hetet töltött a Billboard albumlistán, melybõl 12 hétig #1 volt. Sikerét a két rajta szereplõ #1 slágernek, a "Smooth"-nak (melyet a Matchbox Twentybõl megismert Rob Thomas-szal írt és készített közösen) és a "Maria Maria"-nak köszönheti.

És ami a legfontosabb, a Supernatural kilenc Grammy-díjat kapott, mely minden idõk legtöbb díja egyetlen albumért. A díjak között volt "Az Év Albuma" és "A Legjobb Rock Album" díj, csakúgy mint "Az Év Felvétele", "Az Év Dala", "A Legjobb Pop Közremûködés" - mind a "Smooth"-ért, valamint "A Legjobb Pop Elõadás egy Duótól/Csapattól" díja a "Maria Maria"-ért. Ezen felül két Latin Grammy-díjat is kapott a lemez abban az évben - mely díjat abban az évben osztottak ki elõször: "Az Év Felvétele" és "A Legjobb Rock Elõadás egy Duótól/Csapattól" kategóriákat nyerte meg.

A Supernatural után nehéz volt új lemezzel kijönni - de 2002-ben a Shaman Santananak újabb #1 helyezést és többszörös platina minõsítésû albumot hozott, melyet a szintén Grammy-díjas, Top5-ös sláger, a Michelle Branch-csel készített "The Game Of Love" és a Top10-es, a Nickelbackes Chad Kroegerrel készített "Why Don't You And I" repített a csúcsra. Az együttmûködésben született albumok sorozatának harmadik tagja a 2005-ös All That I Am, mely #2 helyen nyitott az albumlistán és a himnikus, az Aerosmith énekesével, Steven Tylerrel felvett rockdal, a "Just Feel Better" fémjelezte.

Az Ultimate Santana lemez 2007-ben jelent meg, mely az elsõ, teljes karriert átölelõ antológia volt. Az albumon olyan mérföldkõnek számító felvételek szerepeltek az együttes korai, Columbia Recordsnál eltöltött slágergyáros idõszakából, mint az "Evil Ways", a "Black Magic Woman", az "Oye Como Va", a "Samba Pa Ti", az "Everybody's Everything", a "No One To Depend On", és az "Europa", valamint az elõzõ három stúdióalbum úttörõ slágerei és néhány új, soha ki nem adott felvétel - köztük az "Into The Night" címû dal Chad Krogerrel, mely hazánkban több mint 100 hétig szerepelt a rádiós listán, és #1 helyezést ért el.

Több mint 40 év telt el azóta, hogy a Santana Blues Band elõször fellépett Bill Graham Fillmore West nevû szórakozóhelyén San Franciscoban, a The Who elõzenekaraként 1967-ben. A Santana minden szempontból egyedülálló az elsõ generációs "Bay Area" bandák közül, hiszen képesek voltak fenntartani sikereiket a slágerlistákon és a stadionokban is telházas koncerteket adva. Eddig 20 amerikai (RIAA) arany, platina vagy többszörös platina albummal (köztük 14 egymást követõ minõsítéssel), és világszerte több mint 90 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek. A Guitar Heaven: The greatest guitar classics of all time újabb nyomot hagy a történelemben, a következõ generáció számára.

Magyarországon Santana 1999. óta kiadott összes albuma hatalmas népszerûségnek örvend, a Supernatural, a Shaman és az All That I Am mind aranylemez lett, míg az Ultimate Santana platina minõsítést ért el. 2008-ban 300.000 ember láthatta Santanat Budapesten, a Kapcsolat koncert jóvoltából, mely máig a legsikeresebb koncertek egyikének számít hazánkban.