Két Fesztivál a héten a Karinthy Színházban

A tavalyi elsöprő siker után ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál Berecz András fővédnökségével.

Idén 3 mesemondó 1 és ugyanazon kultúrából érkezik a XI. kerületi teátrumba, hogy történeteikkel elvarázsolják a közönséget: főszerepben az ír történetmesélés!

Colin Urwin, Jack Lynch és Joe Brennan angol nyelvű előadásait magyar nyelvre tolmácsolva hallgathatják a nézők. Az esemény hivatalos megnyitója 2024. június 4. 15:00, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak. Június 4-én este 10 órától a fesztiválon résztvevőknek közönségtalálkozót szerveznek az aulában a történetmesélőkkel és Berecz Andrással. Az eseményt 2024. június 5-én 21 órakor egy kerekasztal-beszélgetéssel zárják, melynek moderátora szintén Berecz András.

I. Karinthy New Wave Festival 2024. június 1-9.

Az I. Karinthy New Wave Festivalon a szervezők célként tűzték ki a külföldi és hazai színházi alkotók közötti párbeszéd kezdeményezését. Ez alkalommal három külföldi rendező (Marfa Gorvits, Enrico Bonavera és Ilja Bocsarnikovsz) három különböző színházi műfaj képviseletében érkezik a Karinthy Színházba, hogy 6-10 magyar színésszel dolgozzanak 6 napon keresztül, színházi laboratórium keretein belül.

A hetedik napon, június 8-án 18 órai kezdéssel minden csoport egy 20 perces előadást mutat be. Az idei évben Luigi Pirandello „Hat szereplő szerzőt keres” című drámáját kapják a rendezők, melynek fő témája a színház és a való élet átjárhatósága. Ily módon az először megrendezésre kerülő fesztivál a színház csodájának ünnepe is egyben.

A június 8-ai bemutatót követően 20:30-as kezdéssel egy kerekasztal-beszélgetésre invitálják a nézőket a fesztivál zárásaként.

https://www.karinthyszinhaz.hu