A Magyar Termék megjelenik a tananyagokban

A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. az Oktatási Hivatallal (OH) megállapodást kötött, amelynek eredményeként a Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik az oktatási tartalmakba.

Ezzel a szervezet történetének egyik legfontosabb mérföldkövét érte el. A tervek szerint a meglévő oktatási anyagba illeszkedve történeteket, esettanulmányokat, helyzeteket mutatnak be, amelyek segítik a gyerekek tudásának elmélyítését és felhívják a figyelmet a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó tudatos szemléletmódra.

A köznevelési tananyag része lesz a Magyar Termék (MT) és védjegyrendszere. Erről kötött együttműködési megállapodást a napokban a szervezet és az OH. Ennek értelmében a Magyar Termékhez kapcsolódó edukációs tartalmak folyamatosan megjelennek majd a köznevelési, az általános iskolai korosztálynak szóló oktatási anyagokban.

„Hatalmas elismerése a több, mint másfél évtizedes munkánknak ez az együttműködés, ugyanis ilyen jellegű megállapodásra még nem volt példa a Magyar Termék történetében. Olyan edukációs tartalomkészítésbe tud bekapcsolódni a szervezet, ami mindenképpen előremutató. Ezen felül hozzájárul ahhoz, hogy a hazai értékeket és azok előnyeit bemutassa és feltárja a fiatal generáció számára, így pedig egy önmagán jóval túlmutató szemléletet formálhat. A magyar termékek választása ugyanis nagyban hozzájárul a környezettudatos életmódhoz, ami egyetemes szinten kiemelt jelentőségű” – hangsúlyozta Benedek Eszter, a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Olyan szakmai anyagok, kiadványok, filmek és interjúk elérését biztosítja az OH az MT számára, amelyek rámutatnak a hazai termékek választásának előnyeire és hozzáadott értékeire. A Magyar Termék-anyagok döntően azokon az órákon jelennek majd meg, amelyeken a témát az adott tantárgy tematikájába szervesen be tudják építeni. 

A tervek szerint a meglévő oktatási anyagba illeszkedve, az adott témákhoz kapcsolódva történeteket, esettanulmányokat, helyzeteket mutatnak majd be, amelyek egyrészt segítik a gyerekek tudásának elmélyítését és szemléletformálását, másrészt felhívják a figyelmet a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó tudatos szemléletmódra. A Magyar Termék az említett felhasználási engedélyt a lehető legszélesebb körben adja át az OH részére.

A honi identitástudat mélyítése mindig is fontos volt a köznevelésben. Hangsúlyt fektetünk erre a történelmi és a környezetismereti tananyagok kidolgozása során is. A hazai előállítású termékek és jelentős történeti múlttal rendelkező magyar, lokálpatrióta cégek ismeretét fontos hangsúlyozni. Nagy öröm, hogy a Magyar Termék segítségével a diákok ilyen irányú ismeretekkel is gazdagodhatnak és ezen keresztül is formáljuk felelősségvállalásukat” – emelte ki Sipos Imre, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese