Kezdődik az idei Dombos Fest

2024. június 27 – 30. Kishegyes.

Vajdaság legkedveltebb művészeti fesztiválja, a Dombos Fest július 27-től négy napon át várja idén mindazokat, akik elvarázsolódásra vágynak a löszfal tövében. A 24 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult fesztivál emblematikus helyszínén a hatalmas löszfalat idén is fényfestők alkotásai öltöztetik fénybe új dimenziót adva a térnek, új perspektívát a mindennapoknak. Az idei Dombos Festen fellép Shantel & Bukovina Club Orkestar, akiknek 2007-es Disko Parizani című albumuk adta az idei fesztivál mottóját is: "Disco Partizani, Let's Dance!" Érkezik továbbá a Platon Karataev, az Aurevoir, a Gypo Circus, Szabó Balázs és Bandája, a Csángálló, Tom White & Mad Circus, a Fanfare Complexa, a Contra Bayando, a Szent Efrém Férfikar, a Fokos és az Új Geregeben is.

„Sziveri János költő valószínűleg nem a kishegyesi löszfalra gondolt, amikor anno ezt írta: "Megvár majd ugyanúgy a lösz, hidd el, itt lesz, ha megint hazajössz" De tökéletesen előre jelezte, hogy milyen is az az érzés, várakozás, amikor majd hazaérsz. A távozás után! Mert tudjuk, egyre többen távoztunk, hogy azután hazatérjünk... na igen ez már a Dombos, az életérzés, az életöröm, a találkozás, a művészkedés, a válasz! Válasz, ahol a Löszfal ad kapaszkodót, immáron 24. alkalommal... tavaly korzóztunk, idén táncolunk! Valahogy ez adta magát, hogy vegyük lazábbra, tágabbra, ahol a "disco partizani" nem egy, hanem legalább 4 generációt kell, hogy átmozgasson... Bemelegítés indul, tartsatok velünk!” – írják a szervezők

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kapnak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják az érdeklődőket, napközben a Dombosi Remix irodalmi beszélgetéseit hallgathatják meg az érdeklődők.

A fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek tövében óriási tábortűzet is gyújtanak. Részletek és jegyek itt.