Megjelent a nyár legjobb slágere

Itt a FAGYLALTDAL Szarka Gyulától!

Színes, ízes, gyümölcsös vagy tejszínes de hideg és többnyire édes a fagyi, ezért nincs nyár nélküle. Lányok, fiúk, hölgyek, urak, nagymamák és nagypapák nyalják egyszerre a fagylaltot Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítójának vadonatúj klipjében, amelyben Csiba Júlia énekesnő, valamint a győri Lippentő táncegyüttes működött közre Fitos Dezső, Harangozó Gyula-díjas koreográfus vezetésével. Az őrületes hangulatban forgatott klip Győr belvárosában készült a járókelők nagy örömére, akikből tapsoló közönség lett a felvétel végére.

A dal Szarka Gyula tollából született gitárra, amit először a Balaton parton dúdolgatott, majd a hangstúdióban kötött ki vele sok-sok hangszerrel és egy fülbemászó refrénnel. A zenész a klippel kapcsolatban elmondta, a Fagylaltdal tulajdonképpen egy desszertnóta, ami az Ének a konyhából című lemez részét képezi. A különböző gasztrofesztiválokon nagy sikerrel játszott koncerteken így a fagyi mellett a csabai vastagkolbászt, a kolozsvári flekkent, vagy épp a miskolci kocsonyát is megénekli a Kossuth-díjas dalszerző, aki olyan költők verseit zenésítette meg lemezén, mint Karinthy Frigyes, József Attila, vagy a kortárs Szőcs Géza és Lakcfi János.

A nyár hűsítő édességéről szóló dal szövegét is maga Szarka Gyula jegyzi, aki szerint a fagylalt mindenkié, sokan imádják, az ő kedvence például a puncs. Hozzátette, a Fagylaltdalhoz több város fagyizója csatlakozott támogatóként, ezekben a klip premierjének napján kedvezményesen vásárolhattak fagyit a Fagylaltdal dúdolásával.

A klipp premierje július 7-én, vasárnap volt.

Szarka Gyula énekes, zeneszerző, a Ghymes együttes alapítója, aki sok hangszeres zenekarával koncertezi végig az országot és a határon túli településeket egyaránt.

A klipp ezen a linken tekinthető meg.