Csillagok háborúja égen és földön

Egy különleges este, ahol a Star Wars univerzum valósággá válik!

Egy nap, amikor a Star Wars filmek és a végtelen Univerzum rajongói mind boldogan térhetnek haza egy rendhagyó nyári program után.  Az országban egyedülálló Star Wars tematikájú, állandó kiállítás mellett, most a Svábhegyi Csillagvizsgálóban is vár ránk egy különleges Csillagokháborúja esemény 2024. július 27-én.

Ezen az estén az erő veled lesz! A sziporkázó nyári Tejút és a Csillagok háborúja csillagközi utazásra hív! Életre kelnek a Star Wars sorozat szereplői! Megvizsgáljuk, hogy valóban létezhet-e kettős naplemente a Tatooine bolygón, és mit látna Han Solo a hiperűrugráskor a Millenium Falcon ablakában.

Július 27-én valódi galaktikus utazást tehet mindenki a Tejútrendszerünk legszebb gázködei között, és még Skywalkerénél is hosszabb, égig érő zöld jedi fénykarddal harcolhat a csillagképek szörnyetegei között!

A Travelling Galaxy kiállítás és a Svábhegyi Csillagvizsgáló együttműködése korábbi időszakra nyúlik vissza, amelynek köszönhetően már tematikus edukációs panelekkel gazdagították a tárlatot, amit minden Star Wars rajongónak érdemes legalább egyszer átélni! 

A Kálvin téren található Travelling Galaxy kiállítás több mint 200 egyedi, magántulajdonban lévő műalkotással büszkélkedhet. A tárlat különlegessége azonban nem csak a gyűjteményben rejlik: a Star Wars filmek helyszíneit idéző termek, díszletek és világítástechnika életre kelti az univerzumot, felejthetetlen élményt nyújtva a látogatóknak. A kiállítás termei egyedi gyártású berendezésekkel vannak felszerelve, amelyek gondosan megtervezett koncepciót alkotnak. A belépés előtt a kirakatban a Star Wars világából ismert autentikus sisakok fogadják a látogatót, az univerzum bolygóinak neveivel kiegészítve.

A fenti kiállítás mellett 2024. július 27-én egy különleges, egyalkalmas eseményre is sor kerül a Svábhegyi Csillagvizsgáló szervezésében: a "Csillagok háborúja az égen" című tematikus eseményen létszámkorlát nélkül, és egészen délutántól késő estig várják az égi és földi csillagok szerelmeseit, és persze minden érdeklődőt. Ha érdekel ez a nem mindennapi esemény, erre a napra ne szervezz más programot! Részletek a Csillagvizsgáló weboldalán olvashatóak.

A kollaboráció tartogat még további meglepetéseket, most egy közös nyereményjátékot hirdet a két szervező! Ha szeretnéd mindkét csodás programot meglátogatni, nincs más dolgod, mint, hogy beöltözz valamelyik Star Wars karakternek, oszd meg a fotót valamelyik social platformon, és jelöld meg a szervezőket az Instán @svabhegyi_csillagvizsgalo és @travellinggalaxykiallitas vagy Facebookon @svabhegyicsillagvizsgalo és @Travelling Galaxy Kiállítás.

Légy bátran kreatív, jelmezt bármiből lehet készíteni! A sorsolást 2024. július 23-án hétfőn tartjuk élő videóban a Travelling Galaxy kiállítás Facebook csatornáján.

A nyeremény pedig nem más, mint egy páros belépő a július 27-i Star Wars, Csillagok háborúja az égen! programra, melyről bővebben itt olvashatsz.

Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld! Az erő legyen veletek - várjuk a jelmezeket!