Folytatódik a nagy európai filmes kihívás

A European Film Challenge negyedik magyarországi fordulójának nyertese a 2024-es Tallinn Black Nights Filmfesztiválra utazhat el.

Bár az előző forduló csak nemrég ért véget, a magyarhangya a kánikulában is folytatja az Európában évek óta zajló kezdeményezést, amely versenyt hirdet az európai filmek szerelmesei között, és a győztest elrepíti egy A-kategóriás filmfesztiválra. A European Film Challenge negyedik fordulójának nyertese Tallinnba utazhat idén novemberben.

A European Film Challenge negyedik magyarországi fordulója július 15-től szeptember 22-ig tart. A játék résztvevőinek ez idő alatt 10 európai filmet kell megnéznie és annak tárgyi bizonyítékát feltöltenie a honlapra, majd posztolni a filmélményről Facebookon vagy Instagramon #europeanfilmchallenge_hu hashtaggel. Ezzel pontokat lehet gyűjteni, akinek pedig a legtöbb pontja lesz a kihívás zárásakor, az belépőt nyer a 2024-es Tallinn Black Nights Filmfesztiválra, repülőjeggyel és szállással együtt.

Az előző fordulót Virág Zsuzsanna nyerte, aki korábban mindegyik fordulóban dobogós volt, legutóbb pedig ő gyűjtötte a legtöbb pontot, így a Szarajevói Filmfesztiválra utazhat el augusztus közepén. Korábbi nyertesünk, Keszthelyi Kinga pedig az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra nyert belépőt februárban. “Átélhettem, hogy milyen felemelő, amikor egy filmfesztivál lázba hoz és átitat egy európai nagyvárost. A Berlinale bebizonyította számomra, hogy a filmnézés ismét közösségi élmény lett, és hogy a film igazán csakis így éri el a hatását.” – összegezte tapasztalatait az előző nyertes.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Filmeket interneten is lehet nézni, ám azokért kevesebb pont jár. Azoknak lesz a legtöbb esélye kijutni, akik moziban néznek kis európai országból származó filmeket és figyelemmel kísérik a pluszpont-szerzési lehetőségeket a kihívás weboldalán, valamint a magyarhangya közösségi média felületein.

Részletek és játék az oldalon.

A kihívás spotját pedig YouTube-csatornánkon érheted el.