Heveder Zenekar a Légli Pódiumon

Pár év kihagyás után 2024-ben ismét visszatért a Légli Szőlőbirtok kulturális programsorozata, a Légli Pódium.

A Légli Szőlőbirtok borászati tevékenysége során mindig is hangsúlyozta a borkultúra meghatározó szerepét. Szemléletük szerint ebbe beletartozik az, ahogyan művelik a szőlőiket, és ahogyan vendégül látják a boraik iránt érdeklődőket. Ezen a gondolatmeneten haladva a bor és egy művészeti ág - jelen esetben a zene - együttes megjelenését is szorgalmazzák. 2024-ben ismét visszatér a Légli Pódium. Bizonyára sokan szívesen emlékeznek vissza a korábbi évek Pódium-programjaira és az ott átélt élményekre, ahol többek között fellépett már Ferenczi György és a Rackajam, Pál István Szalonna, Lovász Irén, Herczku Ágnes, valamint a Takáts Tamás Blues Band is.

Idén nyáron három alkalommal is invitálják a zene és borrajongókat a Légli Pódium-ra Tömörpusztára, a volt Jankovich majorba, ahol egyedi hangulattal, Légli borokkal és pezsgőkkel, street fooddal várnak mindenkit.

A Blues MD duó és a Pál Balázs Jenő és Barátai formáció fellépése után a harmadik, augusztus 9-i alkalmon az erdélyi népzenét magas színvonalon művelő Heveder Zenekar (lásd fotó) koncertjén vehetnek részt az érdeklődők.

A Heveder Zenekar tagjai fiatal koruk ellenére évszázados zenei tradíciót követnek. Zenei világuk a magyar, erdélyi és cigány népzenét öleli fel. A magyarlakta, kelet-erdélyi Sepsiszentgyörgyről származó együttes 2002-ben alakult, a Háromszék Táncegyüttes kísérőzenekaraként, a Heveder Zenekar nevet csak később, a 2008-as  tusnádfürdői Erdélyi Táncházasok Találkozóján tartott koncertjükön vették fel. Megalakulásuk óta számos Kárpát-medencei zenei és táncos fesztivál visszatérő fellépői. Produkcióikkal folyamatosan járják Magyarországot és Romániát, de Nyugat-Európában is megfordultak már, korábban pedig egy hathetes turné keretében az USA-ban is felléptek. Első lemezük 2009-ben jelent meg Eresszed, hogy menjen címmel.

További információk:

Légli Facebook oldal itt,    Heveder Zenekar jegyvásárlás itt.