Keep Floyding – Into The Shining Sun

Ismét rendhagyó eseményre készül hazánk, de talán az egész kontinens egyik legjobb tribute zenekara, a Pink Floyd muzsikáját és hangzásvilágát koncertről koncertre hitelesen idéző Keep Floyding.

A zenekar minden alkalommal egyedi műsorra törekszik, fellépéseiknek van tematikája, ami lehet egy évforduló, egy híres koncert megismétlése, korai időszakból való felvétel tolmácsolása vagy egy olyan válogatás, ami egy Floyd-rajongó számára igazi csemegéket tartalmaz. 

Tavaly nyáron a Várkert Bazár Öntőház udvarán, valamint idén májusban a rendezvényteremben megrendezett Keep Floyding koncertek egyaránt lenyűgöző sikert arattak, magával ragadva a közönséget. 

A zenekar most a harmincadik születésnapját ünneplő The Division Bell albumot állítja a középpontba ezen a varázslatos késő nyári estén, mely nem csupán a Pink Floydra jellemző korszakos slágereket vonultatja fel, hanem egy valódi zenei univerzumba kalauzolja a hallgatókat. Hangzásuk, látványviláguk és atmoszférájuk egyaránt egy feledhetetlen utazást ígérnek ebben a komplex zenei világban.
(Esőnap: 2024.09.15 19:00)

KEEP FLOYDING

A Keep Floyding 1999 áprilisában, tehát 25 évvel ezelőtt alakult, eredetileg Echoes of Pink Floydnéven - 15 évvel ezelőtt váltottak a Keep Floyding névre. A zenekar célja kezdettől fogva a Pink Floydzenéjének és gondolatainak hiteles tolmácsolása, s a hiteles hangzás eléréséhez hiteles eszközparkot tart fenn. Vizuális koncepcióban is igyekeznek tartani a lépést az anya zenekarral, robotlámpák, lézerek, vetítés is az összművészeti performansz szerves részei. Emellett a zenei és koncepcionális hűség mellett, jelen van a zenekar saját hozzáadott értéke is, aminek a közönség részéről jelentős támogatottsága és elismertsége van. 

Ezt bizonyítja számos kiemelkedő koncert az utóbbi évekből, ahol mindig valami különleges produkcióval állt elő a csapat: 
- Pompeii koncert előadása ókori romok között
- A The Wall 40 éves évfordulóján dupla Müpa koncert, színházi körülmények között értsd, 3 rétegű vetítés, kör, klasszikus Pink Floyd vizuális elemek, saját animáció és háttér sávok, és térhangzású hang effektek. (Money csörgése négy irányból szól - ahogy azt a Pink Floydnak is célja volt)
- Budapest, Rákóczi téri metrómegálló, építkezés ideje alatt, egy különleges koncert 24 méter mélyen.
- Teljes Atom Heart Mother, kétszer is előadva, hatalmas vállalkozás, kórussal, rézfúvósokkal, a Müpa hangversenytermében és az aquincumi romok között.
- A klasszikus velencei Pink Floyd koncert a Balatonon úszó színpadon.

Az együttes kifejezetten ápolja és népszerűsíti a tagok szóló munkásságát is, ugyan négy ember közös zsenialitása a Pink Floyd, mégis különleges tapasztalat a szólók alapján megismerni a nagy slágerek személyenként hozzáadott alkotóelemeit.

Az állandó hangzáshoz és vizuális koncepcióhoz, elengedhetetlen a 8 fő zenészből álló zenekar mellé a 3 fős fix technikai stáb. Ez adja meg számukra azt a technikai magabiztosságot, amire támaszkodva a zenészek a legjobbat tudják nyújtani és a Keep Floyding sikerének a titkos összetevője.

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/keep-floyding