Rustenburg

A város neve afrikai és holland nyelven is egyet jelent: „a nyugalom városa.” Rustenburg termékeny talaján, ahol a dohány, a citrus félék, a mogyoró és a napraforgó is megterem, 1851-ben alapítottak hivatalosan is várost. Érdekesség, hogy az akkori lakók közül sok volt az indiai származású. A Bhyat család olyannyira köztiszteletnek örvendett, hogy a főutcát Fatima Bhayat tiszteletére nevezték el, aki férjével 1877-ben költözött a városba.

Sun City
A hegyekkel teljesen körülvett Nap város nem más mint egy különleges szállodakomplexum, amely a háborítatlan természet ölén bújik meg. A szállodát a dél-afrikai Las Vegas-nak is nevezik, minden igényt kielégítő kaszinóival, vidámparkjával, golf pályáival és medencéivel. A látogató felfedezheti a közelben fekvő Elveszett város titkait is és megcsodálhatja a monumentális elefánt szobrokat.

Valley Of The Waves
A Hullámok Völgye egy óriási vízi park, ahová minden Sun City-ben lakó vendégnek szabad bejárása van. A medencék mellett csúszda park és egy extrém hullámmedence is biztosítja a vendégek szórakozását. Ha, pedig kicsúszdáztuk, kiúsztuk magunkat, tegyünk egy könnyű sétát a medencék melletti gyönyörű parkban vagy hajókázzunk a „Lazy River”-en.

Rustenburg Nature Reserve
A természetvédelmi terület egy időben Paul Kruger elnök tulajdonában is volt, aki sokat fáradozott a terület bővítésén. Elmondható, hogy teljes sikerrel, hiszen ma a park nem kevesebb, mint 4500 hektáron nyújtózik, mintegy 100 kilométerre Johannesburg-tól és Pretoria-tól.
A táj jellegét leginkább a csipkézett ormok és hegygerincek, valamint a mély szakadékok adják. Mindenütt buja, zöld növényzet fedi a talajt. A folyók a völgyekben kisebb vízesésekké alakulnak, az eső áztatta talaj, pedig itt-ott vörösen izzó lápként ad otthont a benne élő állatoknak, növényeknek.

Pilanesburg Nature Resort
55 000 hektáros területével a park egész Dél-Afrika negyedik legnagyobb természetvédelmi területe. Ez a terület azonban nem csak a patakokkal, folyókkal szabdalt völgyei, és csipkés ormai miatt lehet érdekes a látogatók számára. A hely ugyanis kedvelt volt a több ezer évvel ezelőtt élt őseink körében. Rengeteg előembertől származó csontot, használati tárgyat tártak itt fel a kutatók. További érdekesség, hogy az egész park egy gigantikus, 1300 éves tűzhányó kráterében helyezkedik el. Épp ezért nem meglepő, hogy, a köztudottan nagyon termékeny, vulkáni talajon olyan változatos növényvilággal találkozhatunk.