2018. február 18. - vasárnap

Rustenburg

Kinyomtatom...

A város neve afrikai és holland nyelven is egyet jelent: „a nyugalom városa.” Rustenburg termékeny talaján, ahol a dohány, a citrus félék, a mogyoró és a napraforgó is megterem, 1851-ben alapítottak hivatalosan is várost. Érdekesség, hogy az akkori lakók közül sok volt az indiai származású. A Bhyat család olyannyira köztiszteletnek örvendett, hogy a főutcát Fatima Bhayat tiszteletére nevezték el, aki férjével 1877-ben költözött a városba.

Sun City
A hegyekkel teljesen körülvett Nap város nem más mint egy különleges szállodakomplexum, amely a háborítatlan természet ölén bújik meg. A szállodát a dél-afrikai Las Vegas-nak is nevezik, minden igényt kielégítő kaszinóival, vidámparkjával, golf pályáival és medencéivel. A látogató felfedezheti a közelben fekvő Elveszett város titkait is és megcsodálhatja a monumentális elefánt szobrokat.

Valley Of The Waves
A Hullámok Völgye egy óriási vízi park, ahová minden Sun City-ben lakó vendégnek szabad bejárása van. A medencék mellett csúszda park és egy extrém hullámmedence is biztosítja a vendégek szórakozását. Ha, pedig kicsúszdáztuk, kiúsztuk magunkat, tegyünk egy könnyű sétát a medencék melletti gyönyörű parkban vagy hajókázzunk a „Lazy River”-en.

Rustenburg Nature Reserve
A természetvédelmi terület egy időben Paul Kruger elnök tulajdonában is volt, aki sokat fáradozott a terület bővítésén. Elmondható, hogy teljes sikerrel, hiszen ma a park nem kevesebb, mint 4500 hektáron nyújtózik, mintegy 100 kilométerre Johannesburg-tól és Pretoria-tól.
A táj jellegét leginkább a csipkézett ormok és hegygerincek, valamint a mély szakadékok adják. Mindenütt buja, zöld növényzet fedi a talajt. A folyók a völgyekben kisebb vízesésekké alakulnak, az eső áztatta talaj, pedig itt-ott vörösen izzó lápként ad otthont a benne élő állatoknak, növényeknek.

Pilanesburg Nature Resort
55 000 hektáros területével a park egész Dél-Afrika negyedik legnagyobb természetvédelmi területe. Ez a terület azonban nem csak a patakokkal, folyókkal szabdalt völgyei, és csipkés ormai miatt lehet érdekes a látogatók számára. A hely ugyanis kedvelt volt a több ezer évvel ezelőtt élt őseink körében. Rengeteg előembertől származó csontot, használati tárgyat tártak itt fel a kutatók. További érdekesség, hogy az egész park egy gigantikus, 1300 éves tűzhányó kráterében helyezkedik el. Épp ezért nem meglepő, hogy, a köztudottan nagyon termékeny, vulkáni talajon olyan változatos növényvilággal találkozhatunk.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Grecsó Krisztián, Hrutka Róbert

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje Gyulán.

plakát

Párbeszéd koncert 2.0 - zene határok nélkül.