Susan Boyle Susan Amber Stassival énekel duettet

Susan Boyle bejelentette 'Susan's Search' nevű világméretű online tehetségkutatójának nyertesét, melynek keretében megadják a lehetőséget valakinek, hogy duettet énekelhessen vele november 22-én megjelenő "The Gift" című új albumán.

Több ezer jelentkező közül Susan egy amerikai medikust, Amber Stassit választotta, aki még ebben a hónapban Londonba repül és csatlakozik hozzá a stúdióban. Susan személyesen is felhívta telefonon tegnap (csütörtök) este blackburni otthonából, Skóciából, hogy ő maga közölhesse a hírt és gratulálhasson neki.

A 33 éves Amber Stassi a New York állam beli Brewertonban él. Amikor meghallotta, hogy ő nyert, a 3 gyermekes anyuka le volt nyűgözve az örömtől: "Nem tudom elhinni, hogy az előbb Susan Boyle-lal beszéltem, a legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy megnyerem ezt a versenyt. Megtiszteltetés, hogy én kaphatom ezt az ajándékot Susantól, és ha én is továbbadhatom ezt az ajándékot majd másnak, akinek legalább annyira szüksége volt rá, mint most nekem, akkor az tökéletes volna. Nehéz időket éltünk meg, ha az apám most itt lenne nagyon büszke lenne rám, tudom, hogy itt van velünk lélekben, de ez egy jó lehetőség arra is, hogy a gyermekeimnek jó emlékekkel szolgáljak, és talán a sorsunk is jobbra fordul. Még mindig nem hiszem el, hogy beszéltem Susannal, és hogy ő és még Simon Cowell is látta a benevezett videómat! Ez kész őrület!!"

Amber Stassi így hát élete legnagyobb kalandjára készül, melynek első állomása Londonban lesz, hogy találkozhasson Susannal és producerével, Steve Mac-kel.

A tehetségkutató a YouTube egyik valaha volt legsikeresebb versenye volt, miután az elindulását követő minden hatodik percben érkezett rá egy videó. Susan Boyle saját, Britain's Got Talent beli meghallgatásának videója pedig mára már elérte az 500 millió megtekntést is a YouTube-on.

"Sosem gondoltam volna, hogy ennyi ember részt fog majd venni ebben és szeretném megköszönni mindenkinek. Nagyon nehéz volt kiválasztani a győztest mivel nagyon sok tehetséges énekes van szerte a világon. Amber azonban kimagaslott közülük számomra. Nagyon élveztem a jelentkezéséhez csatolt videóját, nagyon szeretni való és szép hangja van." - mondta Susan.