Rod Stewart Songbook sorozata visszatér

Nagy népszerűségének köszönhetően Rod Stewart listavezető, többszörös-platina státuszt elérő, Grammy-díj nyertes, The Great American Songbook című sorozata egy ötödik résszel gazdagodik a Fly Me To The Moon...The Great American Songbook, Volume V megjelenésével 2010. október 18-án.

Rod ismét korábbi társaival, Richard Perryvel és Clive Davis-szel készítette el az albumot, előbbi producerként, míg utóbbi Lauren Wild és Rod Stewart mellett társ-producerként is részt vett a közreműködésben. A Fly Me To The Moon...The Great American Songbook, Volume V a következő része a Grammy nyertes Great American Songbook sorozatnak, mely példa nélkül álló sikereket ért el a legnagyobb példányszámban eladott új felvételeket tartalmazó hangfelvétel sorozatoként a történelemben, több mint 17 millió eladott példányával. Nagyjából 250 millió eladott albummal és kislemezzel a háta mögött, Rod Stewart megkérdőjelezhetetlenül minden idők egyik legsikeresebb zenei előadója.

A Rock and Roll Hall of Fame tag és élő legendának számító Rod Stewart rendelkezik az egyik legmegkülönböztethetőbb és legsokoldalúbb hanggal a zenetörténelemben. A Fly Me To The Moon...VolumeV lemezen Rod 12 ikonikus sztenderdben mutatja meg összehasonlíthatatlan énekstílusát, olyan szerzők műveiben többek közt, mint Cole Porter, Johnny Mercer, Henry Mancini, olyan dalokban többek közt, mint a "That Old Black Magic", a "Beyond the Sea", a "What a Difference a Day Makes", az "I've Got You Under My Skin", és az "I Get A Kick Out of You". A Fly Me To The Moon...VolumeV Rod valaha volt legtáncolhatóbb Songbookja (lásd a végleges tracklistát alább).

Clive Davis, a Sony Music Entertainment kreatív főigazgatója és Rod Songbook sorozatának producere így nyilatkozott: "A Volume V rendkívül friss és Rod hangja még sohasem hangzott ennél jobban, ahogy egyik klasszikust énekli a másik után. Ez az album egy vadonatúj elemet ad a Songbook jelenséghez: megállíthatatlanul táncolni fogsz rá. A vacsorás partyk már nem ugyanolyanok lesznek világszerte mostantól."

Rod Stewart hozzáteszi: "Néhány éve volt szerencsém összebarátkozni egy amerikai katonával, aki a II. Világháborúban szolgált, és aktívan benne volt a D-napi partraszállásban. Nyers, brooklyni akcentussal azt mondta nekem: 'Rawwwd, mikor csinálsz újra néhányat azokból az öreg dalokból, neked köszönhetően vadonat újnak hangzanak?!' Ennyi inspiráció elég is volt. Köszönöm sir és Isten áldjon! Íme az Ötös!"

A Fly Me To The Moon...VolumeV Rod visszatérését jelzi a The Great American Songbook album sorozathoz. Mind a négy korábbi Songook masszív sikereket ért el és magas pozíciókban nyitottak a Billboard albumlistán: a Thanks For The Memory...Volume IV (2005) #2 helyen debütált, míg a 2004-es Stardust...Volume III Rod valaha volt első #1 debütálása volt a Billboard listán, és megkapta érte karrierje első Grammy-díját is. A Stardustnak köszönhetően Rod Stewart azok közé a kevés veteránok közé került, akik két évized elteltével is tudtak #1 albumot produkálni. Az első két album a of The Great American Songbook sorozatban, a 2002 októberében megjelent It Had To Be You... #4 pozícióban nyitott a listán, míg az As Time Goes By...Volume II (2003 októberéből) a #2 helyen debütált. Az első három albumot mind jelölték Grammyre a "Legjobb Tradícionális Énekes Pop Album" kategóriában, és mind elérte a platina minősítést Amerikában, és 17 millió pédlányban talált gazdára világszerte. A két Songbook album közötti öt éves szünet alatt Rod más műfajok irányába is kitérőt tett - kiadta 8 év óta első rock albumát Still the Same...Great Rock Classics of our Time címmel, mely szintén #1 pozícióban debütált a Billboardon 2006-ban, míg tavaly megjelent Soulbook című albuma a '60-as, '70-es évek klasszikus soul slágereinek feldolgozásait tartalmazza, és #4 pozíciót ért el a Billboardon megjelenésének hetében, és pont ezen a héten érte el Magyarországon a platinalemez státuszt, míg előző lemeze aranylemez lett idehaza.

Rod Stewart nemrég fejezte be rendkívül sikeres, 33 állomásból álló európai nyári turnéját, mely a legnagyobb bevételt hozta egy előadónak ebben az évben Amerikán kívül. Turnéja során 4 teltházas koncertet is adott a londoni O2 Arénában, Európa egyik legnagyobb koncerthelyszínén, de Budapesten is láthattuk őt június végén a Kapcsolat koncert idei sztárvendégeként, ahol 200.000 ember előtt adott fergeteges ingyenes koncertet.