Rendhagyó karácsonyi vásár: WAMP a Millenárison

A WAMP nem összekeverendő a vamppal, ami férfiakat megőrjítő vadászó démon. Bár a vadászat végülis benne van hiszen, egy müvész piacról van szó, amelyen decemberben elindulhat a karácsonyi ajándékok vadászata.

A a magyar kézművesek, designerek gyűjtőhelye a Gödörben minden hónapban 1-szer várja az egyedi designra és ötletekre éhes közönséget. Igazi piac hangulat van ekkor a Gödörben. Vásári forgatag. A háttérben DJ-k szolgáltatják a hangulatot, amelytől még inspirálóbb, még feldobottabb hangulatban hagyja el az ötletekkel és ajándékokkal feltöltődött vásárló a Gödör óriási piacterét. Az árak néha kicsit borsosak, de az egyediséget és a kézműves munkát meg kell fizetni.

Decemberben a megszokottól eltérően 3szor is jelentkezik a vásár: 5-én, 12-én és 19-én. Azaz bronz, ezüst és aranyvasárnapon. Ezúttal viszont nem a Gödörben hanem a Millenáris B-csarnokában. 3-szor akkora helyen 2-szer annyi magyar tervezővel azaz 200 alkotó termékei közül lehet válogatni, akár karácsonyra is.

Extra: Karácsonyra való tekintettel a piac gasztrosarokkal bővül. az egyik legismertebb gasztroblogger Lila Füge szervezésében csokik, borok, párlatok, olívaolajak, lekvárok, csatnik, szarvasgomba, csúcsminőségű cukrásztermékek és különleges szakácskönyvek kerülnek az asztalokra. Sőt a helyszínen egy gourmet-büfében falatozhatnak a vásárban megfáradt ajándék vadászok. A gasztroworkshopban pedig lehet szaloncukrot és bon-bon-t készíteni.

Kiállítás: A WAMP a Balassi Intézet megbízásából meghívásos pályázatot indított a külföldi magyar intézetek arculatának megújítására. Hogy képzeli el a hét meghívott grafikus a Magyar Intézetek arculatát, mi teszi majd beazonosíthatóvá külföldön a magyar kultúrát? Kiderül a kiállított pályamunkákból!

Gyerekeknek: 
DEMO gyereksarok: Egyedi kézzel készült ajándékok a természet formáiból és tárgyaiból, japán designcsomagolás. 
Csimota mesesarok: A Karácsonyi Wampokon 3 papírszínház mesével várja a gyerkőcöket. Minden alkalommal délelőtt 11 órakor, a legkisebbek körül ülhetik a „színpadot” és meghallgathatják a Brémai Muzsikusok, Méhkirálynő és Hamupipőke kalandjait! A mesék után nagy közös színezés vár a gyerekekre!

Érdemes a facebookot is nézegetni, mármint nem csak amúgy időtöltés gyanánt, hanem a WAMP oldalát, mert december 1-től minden nap megjelenik egy új termék, amit 20% kedvezménnyel lehet megvenni a vásárban. Én inkább azt ajánlom ne a facebookot nézegessük, hanem menjünk és vessük bele magunkat a vásári hangulatba, csevegjünk eszegessünk és vegyünk egyedi, ötletes színes ajándékokat, vagy csak érezzük jól magunkat!

A WAMPra a belépés ingyenes!
minden egyéb a WAMP-ról: www.wamp.hu