2018. november 15. - csütörtök

Hurts: Stay

Kinyomtatom...

A Hurts stílusosan fejezte be a 2010-es évet, hiszen két fontos, rajongók által megszavazott brit listának is az élén végzett: az NME és a Popjustice olvasói is a „Happiness” című albumot szavazták meg Az Év #1 Albumának, ráadásul a „Wonderful Life” és a „Better Than Love” című dalok klipjei is az első két helyen végeztek az NME olvasók körében megtartott „az év kedvenc videoklipje” szavazáson.

Az album múlt héten Nagy-Britanniában is aranylemez lett, miután meghaladta a 100.000 db-os eladást, így csatlakoztak Németországhoz, Svájchoz és Oroszországhoz, ahol már szintén aranylemez a „Happiness”, valamint Lengyelországhoz, ahol platinalemez. Összesen már több mint 474.000 példány kelt el az albumból CD-n és digitális letöltésként.

 

Theo és Adam március végéig folyamatosan turnézik Európában, múlt héten 3 teltházas koncertet adtak Lengyelországban, de két hete Japánban is tiszteletüket tették szintén 3 teltházas koncert erejéig. A legtöbb európai koncertdátumra a jegyek már elkeltek, így sajnos a március 15-i bécsi koncertre sem lehet már jegyet kapni, de a 6 német dátum egyikére sem, ahol 4000 fős helyszíneken fognak fellépni.

 

Legújabb kislemezdaluk, a „Stay” most kezdi meg hódító útját Európában, Németországban máris repülőrajtot vett és két hét után már a 15. pozícióban található, míg Svájcban 19. volt a múlt héten. Olaszországban, Finnországban, Lengyelországban és Oroszországban szintén számos kiemelt rádió kedzte el felvenni játszási listájára.

 

A „Wonderful Life” című sláger továbbra is erősen szerepel számos országban, még mindig #5 Németországban, Top20-ban szerepel Csehországban, Lengyelországban, Oroszországban, Ukrajnában és nálunk, Magyarországon is (ahol az elmúlt hetekben egészen a #4 pozícióig is eljutott a Mahasz Rádiós Top40 listán). Ausztriában és Svájcban épp most esett ki a Top20-ból. Franciaországban a dal – kis késéssel – továbbra is felívelő fázisában van, és már a legnagyobb hálózat, az NRJ támogatását is élvezi.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.

Advent Budapest

Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.