Szerelmem, a testőröm - London Boulevard

Eléggé klisé történet, de nekem tetszett a főszereplő miatt. Ha nem Colin Farrell játszotta volna a férfi főszerepet valószínűleg most egy teljesen rossz szájízű kritikát kellene írnom a London Boulevard-ról. De hála rendezőnek, aki Colin-nak adta Mitchell szerepét!

A rendező William Monahan eddig inkább forgatókönyvíróként jeleskedett. Ennek a kriminek is ő írta forgatókönyvét, korábban pedig olyan filmeket írt, mint A tégla vagy a Hazugságok hálója. Azok a filmek nekem azért, tetszettek, mert izgalmasak voltak és kiszámíthatatlanok. Ez nem igazán sikerült a London Boulevard-ban. Nem történnek benne nagy és váratlan fordulatok, ahogy azt egy krimitől elvárnánk.

A film főszereplői Colin Farrel és Keira Knightley. Nekem vannak olyan (mondhatni kedvenc) színészeim, akiknek minden filmjét megszoktam nézni. Colin Farrell is ilyen színész számomra, ahogy jó néhány filmjében itt is „rossz fiút” alakít. Vagyis egy rosszfiút, aki éppen jó útra kíván térni. Mitchell három évig volt börtönben, de jó magaviselete miatt kiengedik. Eltökélt szándéka, hogy megváltozik, de a múltat nem lehet csak úgy kitörölni. Újból és újból megkísérti a bűnözés szele főleg, hogy a haverja (Ben Chaplin) mindig újabb és újabb remek ötletekkel áll elő.

A női főszereplő Keira Knightley, aki itt egy sikeres színésznő szerepében tűnik fel. Ez mondjuk azért érdekes, mert nem tűnik nagy feladatnak színésznőként egy színésznőt eljátszania. Charlotte minden újság címlapján szerepelt már, ezért úton-útfélen mindenki felismeri. Emiatt és persze a paparazzok miatt már nem is szívesen lép az utcára.

A két főhős egymásba botlik, Mitchell kimenekíti Charlotte-ot a paparazzok gyűrűjéből. A lány pedig felkéri őt olyan testőrfélének. Azért írom, így mert nem csak személyvédelmi feladatok lát el, ha kell szerel is. Ahogyan a Több mint testőrben, úgy a London Boulevard-ban is eljön a perc amikor a testőr és a célszemély egymásba szeretnek. Charlotte azt kérdezi Mitchelltől: „ha beléd szeretnék mit tennél?”. Ő pedig azt feleli: „mindent”. Azt hiszem ez az a pont, amikor a hölgyek a mozi foteljébe olvadnak, a pasik pedig ásítanak egyet. Tény és való, hogy nem igazán illik egy krimibe, de én elfogult vagyok, úgyhogy megbocsátok. Szóval Mitchell és Charlotte új életet akarnak kezdeni közösen.

De Mitchell egykori Főnöke (Ray Wirstone), a maffiavezér, a londoni gengszterek vezetője nem akar ilyen könnyen lemondani egyik legjobb emberéről. Márpedig Mitchell nem akar neki dolgozni. Visszautasítja az ajánlatát, amivel finoman szólva felbőszíti a Főnököt. A gengszterek világában megvannak a szabályok, ha valaki nem tartja be őket pl. ellenszegül, akkor annak következményei vannak. Pl. akarva akaratlanul bűnrészessé válik egy gyilkosságban, de ami ennél rosszabb, hogy a szerettei is veszélybe kerülnek. Csak egy megoldás marad! Ezt már nem szeretném kifejteni, mert akkor az a csekélyke izgalom is elvész, ami benne van a filmben.

Azoknak ajánlom, akik szeretik Colin Farrel-t vagy Keira Knightley-t és azoknak, akinek tetszett a Belső kör vagy a Több, mint testőr. Azoknak semmiképpen akik egy izgalmas, körmöt rágó krimifilmre vágynak!

6/10 pont

London Boulevard - amerikai-angol krimi, 103 perc, 2010
Rendező: William Monahan
Szereplők: Colin Farrell, Keiar Knightley, Ben Chaplin, Ray Wirstone